четвртак, 10. новембар 2016.

Povodom "Dana parlamentarizma"
(otvorena vrata za decu i građane da se upoznaju s radom skupštine!...Skupšine? A kakve to veze ima sa skupštinom? Nikakve. 250 zaslužnih ljudi famoznih "službi" su poslanici tj. primaju apanažu jer su ih verno služili)

"Veseli dečiji parlamentarizam", "Vesela dečija nauka" (a u Srbiji, zbog despotskog nepotizma, već preko dve decenije: iz školstih klupa pravo na mesta ministara i naučnika) performansi pravljenja privida iza čijih kulisa (1990-2016) se odvija šta?


Politički program - da je za Srbiju štetno da bude građansko, naučno, demokratsko društvo te da je idealno da ostane despotska "prokleta avlija" tj. "pravoslavna dzamahirija". Evo samo jedan primer ("nevidljiv za druge"/a takvih primera ima na hiljade/, jer našta liče mediji i društvo svi, koji ne drže kao noj glavu u pesku, vide). Radeći decenijama na Mašinskom fakultetu u Bg (van zvanične nastave) nisam studentima (ni na svom fakultetu a kamo li na nekom drugom mestu!) mogao održati ni jedno predavanje iz ranga "popularizacije" nauke (njene naučne metode, istorije, filozofije nauke – iako sam za to školovan kod našiš najvećih fizičara, matematičara: Zvonka Marića, Marka Leka, Petra Grujića, Aničina...,Tatomira Anđelića, Vujičića, Bakše, Lukačevića, Aljančića, Zlatka Mamuzića, Mileve Prvanović, Dragana Trifunovića, Prešića, Adamovića...!) ali su zato decenijama na tom fakultetu držana i drže se "popularna" predavanja onih koji nauku smatraju "najvećim nepijateljem srba" (razna sveštena lica... i tsl). Eto u ponedeljak je predavanje držao Vladeta Jerotić (da studente podseti na misli Vladike Nikolaja Velimirovića). Od tri dekana sam tražio da besplatno na poslediplomskim studijama držim predmet iz epistemologije (za one doktorante koji će ostati da rade na fakultetima, buduće asistente i profesore. Jer da bi se uspešno držala nastava mora se nešto znati i o naučnom metodu). Naravno da dozvolu nisam dobio. Eto to je stanje stvari... Da li su za to krivi drugi (eh taj "Zapad" dežurni krivac)?

Zoran Stokić
10. 11. 2016

Нема коментара:

Постави коментар