петак, 16. септембар 2022.

 

Dejvid Bekam čekao više od 12 sati kako bi odao počast kraljici Elizabeti Drugoj

 

 

SVET Autor:Beta/AFP16. sep 202218:382 komentara Izvor: REUTERS/Tom Nicholson

 

 

Bivši kapiten engleske fudbalske reprezentacije Dejvid Bekam čekao je više od 12 sati kako bi odao počasti preminuloj kraljici Elizabeti Drugoj u Vestminsterskoj palati.

„Mislio sam da ako dođem u dva ujutru da će biti manja gužva, ali sam se prevario“, rekao je Bekam za ITV, i dodao: „Teško je za naciju, teško je za sve. Mislim da svi to osećaju i naše misli su sa kraljevskom porodicom“.

Bekam je izajvio i da ga je svaki put kada je intonirana nacionalna himna pred utakmicu „preplavila emocija“.

„Najznačajniji trenutak za mene bio je kada dobio Orden Britanske imperije. Poveo sam sa sobom baku i dedu, oni su pravi rojalisti. Imao sam toliko sreće što sam mogao da doživim takve trenutke u svom životu, što sam mogao da priđem Njenom Veličanstvu“, dodao je Bekam.

Stotine hiljada Britanaca moći će do ponedeljka da se okupe kraj kovčega kraljice Elizabete Druge i tako odaju počast. Kraljica je umrla u četvrtak, 8. septembra u 96. godini, a na vlasti je provela više od 70 godina.

 

 

 

***

Komentar

***

 

 

 

Smrt Elizabete II  kao reflektorom je osvetlela svu PATOLOGIJU u kojoj živimo. Smrt je iskorišćena za već decenisko svakonevno spinovanje "kako su nam englezi kroz celu istoriju radili o glavi". Iako to ne odgovara empirijskim činjenicama. Čak šta više nikada nam niko nije toliko kroz istoriju pomogao kao misija krune i vlade VB 1915. na čijem je čelu bio dr Hanter. Kako je moguće da čovek koji nas je spasao, biološki spasao, da ne nestanemo kao narod i država bude i u 21 veku apsolutno nepoznat, nevažan, zanemaren? Jer gde će te veću POKVARENOST nego da misiju i čoveka koji vam je omogućio da preživite vi iz ideološke zaslepljenovsti ZATURITE, namerno sklonite, IZBRIŠETE! Kako je moguće da u Srbiji u njenim gradovima nema ulica sa njegovim imenom, kako to da njemu nismo podigli spomenik i tsl? Kako je moguće da naše nove genracije nikada nisu čule njegovo ime? Racionalno objašnjenje kaže, to je zato, što Srbiju "vode" teoretičari zavere - koji održavaju našu nekrofilsku despotsku kulturnu matricu – iz inata ne dozvoljavaju da se zna o tom - paradigmatičnom događaju - od pre 100 g o tom herojskom poduhvatu samo zato što je Hanter englez – pa im opovrgava mantru o tome kako su nam englezi "oduvek radili o glavi". U doba smrtonosne epidemije pegavog tifusa 1914-1915. koja je pretila da nas zbriše kao narod falilo je znanje iz epidemiologije, vakcina, medicinske opreme, lekara (pola lekara nam je tu odmah pomrlo)... Ne poznajući pravu prirodu bolesti, vlast je da bi Valjevo rasteretila tolikog broja bolesnih, lakše obolele puštala kućama. To je i doprinelo da se epidemija munjevito proširi po celoj Srbiji. Obolelo je stoga više od milion ljudi, od čega je umrlo preko 150.000. Spasla nas je misija epidemiologa engleza Hantera (30 lekara).

 

Zoran Stokić

16.09.2022.

 

Нема коментара:

Постави коментар