петак, 7. октобар 2022.

 

Jovanović: Vlast nema rešenje za ekonomske probleme, pa zamajava narod

 

 

VESTI Autor:FoNet07. okt 202209:213 komentara Izvor: N1/arhiva

 

 

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da vlast nema rešenje za ogromne ekonomske probleme građana, koji jedva sastavljaju kraj s krajem i da se zato bavi "zamajavanjem naroda" u vezi sa formiranjem Vlade i najavama održavanja vanrednih izbora.

„Sve ćemo videti, samo nećemo videti rešenja za probleme građana. Vlast se bavi političkom arhitekturom, čiji je cilj skretanje pažnje sa teškog ekonomskog stanja u državi. Ako izračunaju da su im novi izbori dobro rešenje, onda će biti novih izbora, a ako ne, onda će formirati vladu i ostaće ovaj saziv parlamenta“, rekao je Jovanović za TV Nova S, prenela je Narodna stranka.

Na pitanje da li je sadašnja situacija slična onoj iz 1998. godine, kada se 154 dana čekalo na drugu vladu Mirka Marjanovića, Jovanović je odgovorio da se „u Srbiji stalno mogu povlačiti istorijske paralele, jer nam se istorija stalno ponavlja“.

Jovanović je dodao ga ne bi začudilo da predsednik Srbije počne da poziva neke organizacije u vladu nacionalnog spasa.

„Vidim neke političke organizacije, koje su navodno u opoziciji a koje bi mogle da budu deo toga, dok se neke i otvoreno nude da budu u takvoj vladi. Ako bi i bila formirana vlada nacionalnog spasa, to bi bio samo jedan od načina da se ti partneri ubace u vlast“, rekao je Jovanović.

 

 

***

Komentar

***

 

 

Vlast 32 g prolazi non-stop kroz crvena svetla na "sociološkom semaforu" - "Malobrojni" narodi ne mogu preživeti u formama koje su pravljenje za "mnogobrojne" (Sumer, Egipat, Kina,Indija i & tradicija "zatvorenog" društva) već su "malobrojni" antički grci napravili - novo oruđe socijalnog organizovanja - koje je optimalno za malobrojne narode. Nema razloga da i Srbija poput drugih naroda u Evropi ne koristi tu tradiciju "otvorenog" građanskog društva. Svako može da vidi da despotska Srbija nije u stanju da preživi, nema razloga (racionalnog) zašto bi nastavili da kršimo sociološke zakone. Aristotel "Nikomahove etike" III, 7 : "čovek je tvorac i načelo svojih radnji/postupaka". Otuda "demokratska tehnika", "demoratija u politici" i tsl. malobrojni su se morali OPTIMALNO sociološki povezati da bi preživeli. Potpuna promena u odnosu na "mnogobrojne" gde je proklamovano da ljudima upravlja karma/fatum tj. dobar i srećan - se ne postaje putem dobrih dela, zao nesrećan - se ne postaje putem zlog dela – Karma/fatum to određuje. "Mnogobroji" opstaju zahvaljujući "velikim brojevima", i mali "doprinosi" (zbirno) napune državni budzet.

 

Zoran Stokić

7.10.2022.

Нема коментара:

Постави коментар