субота, 5. новембар 2022.

             Hil od Vučića zahtevao da Srbija ne učestvuje u             ugrožavanju mira

 

 

VESTI Autor:N1 Beograd05. nov 202213:5570 komentara

 

 ***


Pošto mi nemamo medije nego samoa agitprop, skratio sam ovu vest, potpuno je bezvredno to čitati (komentarisati) - jer su tzv mediji opsednuti ratnom retorikom.

 

Stanje stvari?

 

Serijom samoubilačkih ratova 1990-2022, uvek ista vlast, dovela je Srbiju, njeno društvo do samouništenja. I evo ih opet bi da ratuju. A to je zato što

 

Nisu odgovarali za ANTISRPSKU poltiku:

 

1) što 1989., nisu priznali da je pao zid u Berlinu. Jedina zemlja ralsocijalizma koja nije htela da izvrši tranziciju neuspešnog komunističkog političkog sistema i neuspešne privrede. Umesto tranzicije uveli su nas u seriju ratova. Srpski interes je bio rat ni po koju cenu, mirna tranzicija.

 

2) što nisu prihvatili "Ugovoriz Rambujea". Ako su već vodili pogrešne ratove, morali su statiti i prihvatiti taj "ugovor". Zapad im je pružio šansu "Ugovorom iz Rambujea", nisu je prihvatili, pa su nas uveli u

 

3) Rat sa NATO. Nedopustiv događaj. Srbija je već bila "klinički mrtva" a ti zemljicu od 7 miliona uvodiš u rat sa 1 milijardom, najmoćnijih. Umesto da odeš da se "pokloniš" i kažeš - rat ni po koju cenu - pristajemo na te vaše uslove (kakvi da su), to je sve ipak bolje nego da dođe do rušenja Srbije.

 

Pošto nisu, narodu u Srbiji, odgovarali, za kardinalne grešeke: 1), 2) i 3) koje su napravili. Nastavili su da prave iste takve greške 2000-2022.

 

Nego, samo po sebi, nameće se pitanje: pa čiji su to INTERESI da Srbija, bude u ratu 33 godine? Čiji je to interes, da Srbiju, gde je za te 33 g društvo temeljno uništeno, život se jedva odvija, na štakama, veštačkim plućima,veštačkom srcu; i taj skroman, siromašan život koji se odvija, odvija se pomoću novca koji decenijama dolazi sa Zapada, čiji je to interes da takvu zemlju opet "ugurate" u neki novi rat?

 

Saberi/oduzmi samo po sebi se nameće - to je georstateški interes Rusije!

1922-2022 već 100 g sprovodi se antisrpsa politika, onesposabljavanja Srbije da bude privredno /kulturno / politički   deo Evrope.

 

Zoran Stokić

5.11.2022.

Нема коментара:

Постави коментар