уторак, 15. новембар 2022.

 

Lavrov pozirao u majici sa logom američkog biseksualnog slikara, narkomana: Javnost u šoku FOTO

 

Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, demantovao je danas vesti o tome da je hospitalizovan. Na snimku se vidi i šta je obukao, što je dodatno zapalo za oko mnogim korisnicima Tvitera.

 

IZVOR: B92 PONEDELJAK, 14.11.2022. | 17:00 -> 17:10 Foto:EPA/KITH SEREY

 

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, takođe je demantovala natpise da je ovaj diplomata lošeg zdravstvenog stanja.

"Ovo je, naravno, vrh fejkova. Pa, čekajte veliku ekskluzivu", dodala je Zaharova.

Ona je na Telegramu objavila video sa Lavrovom koji sedi na terasi, u šorcu i majci, s papirima na stolu.

Korisnicima Tvitera je međutim privukla pažnju majica ruskog ministra spoljnih poslova. Naime, majica koja može da se poruči i online, je sa natpisom "Baskijat" i ima stilizovanu krunu, što u stvari predstavlja logo poznatog slikara Žan Mišela Baskijata.

Žan Mišel Baskijat, bio je inače crni američki slikar koji je u 27. godini umro od prevelike doze heroina. Baskijat je takođe bio poznat po bogatom emotivnom životu i kao biseksualac, a njegovi radovi i slike danas na aukcijama dostižu astronomske iznose. Njegova sika iz 1982. "Bez naslova", koja prikazuje crnu lobanju sa crvenim i žutim potočićima, prodata je za rekordnih 110,5 miliona dolara, postavši jedna od najskupljih slika ikada kupljenih.

 

 

***

Komentar

***

 

 

Mislim da je u pitanju greška (1 slovo) Lavrov je verovatno mislio da je  "Baskija" (da bi nervirao špance i francuze) a ne "Baskija(t)".Preporuka kultni (uvek aktuelni) film "Brazil"1985. režisera Terryja Gilliama; kroz crni humor i nadrealističke elemente prikazuje retro-futurističko, anti-utopijsko društvo. Muva se zaglavila u teleprinteru, koji pogrešno štampa kopiju naloga za hapšenje umesto "T" štampa se "B". Ovo dovodi do hapšenja i smrti tokom ispitivanja obućara Arčibalda B(T)atla umesto odmetnutog inženjera i osumnjičenog teroriste Arčibalda T(B)atla. Film ima dosta sličnosti s Orwellovim romanom 1984.; radni naslov "Brazila" je bio "1984 and ½". Glavna tema i zaplet su vrlo slični: nezadovoljni pojedinac i sanjar se buni protiv totalitarnog poretka. Glomaznost državnog aparata, zamršenost i suvišnost procedura kojima se koristi te opšta jalovost su dovedeni do apsurdnih razmera. Birokratske metode su prisutne u svim aspektima života u državi, čak i konobar u restoranu insistira da Sam odabere jelo po broju, a ne nazivu. Činovnici su prikazani kao potpuno nemotivirani za rad jer njihova zaposlenost i užurbanost nestaju čim ih šef prestane nadzirati; s druge strane, šefovi nastoje izbegavati preuzimanje odgovornosti. Nepotizam cveta - a oni na nižim položajima se na razne načine ulaguju moćnijima: šef na zabavi,na primer, krivo izgovara ime Jackove žene na što Jack reaguje tako što je i on od tada počne zvati novim imenom...Vrhunska montaža, brilijantne persiflaže, muzika, ritam.

Zoran Stokić

15.11.2022.

Нема коментара:

Постави коментар