среда, 6. јул 2022.

 

Vučić dodelio stipendije "Dositeja" najboljim studentima: "Srbija radi da vi ostanete ovde" FOTO/VIDEO

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj dodeli stipendija "Dositeja" najboljim studentima.

 

IZVOR: B92 UTORAK, 5.07.2022. | 18:00 -> 20:40 FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs

 

Događaj je u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije, a svečana dodela održala se u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Predsednik Vučić uručio je diplome najboljim studentima, a potom se obratio prisutnima....

 

***

Komentar

***

 

Bacanje prašine u oči lakovernom svetu! Najveći problem ove vlasti je što je iz kratkovidih politikanskih interesa aposlutno uništila društvo, uništila je ono što je najvažnije u državi a to su ljudski resursi, tako da su sve institucije Srbije "iznutra" postradale. Svi standardi su srozani, važno je da se posao "otaljava" bilo kako, štapom i kanapom, samo da se pravi privid kako smo mi uspešna vlast. Svako ko bilo šta upiše da izučava dobiće diplomu! To je možda najbolje pokazala - afera indeks (87 optuženo na pravnim fakultetima u Kg, Bg, Nišu, da su prodavali ispite i diplome) - koja za 15 g nije u sudskom postupku mrdnula od početka. Kakve buduće kadrove mogu stvarati takvi profesori? Videli ste slučaj Petnica, slučaj Mike Aleksića (gluma), ali gde nije bilo reflektora medija - niste mogli da vidite ništa. Apsolutna NEOZBILJNOST vođenja države i društva. Zato sada čim padne letni pljusak nastupa bibliski potop! Zato sada kada odete u bolnicu vi imate (veliku većinu) lekara koji nisu poklonici Hipotratove zakletve, lekara čija empatija teži nuli. Ili imate većinu pravnika koji će suditi ne po zakonu nego kako im se kaže. Tako je i sa urbanizmom (pa još gore jer je tu veliki novac u pitanju) prekršeni su svi standardi izgradnje, pa nam gradovi liče na favele, a naši životi u tim favelama liče kao da ste u zatvorskoj ludnici!


Ps. Jeda od optuženih u "aferi indeks" je bio i prof Oliver Antić Vućićev mentor na Pravnom u Beogradu i jedan od osnivača SNS.

 

 

Zoran Stokić

6.07.2022.

1 коментар:

  1. Pitam se, kako bi bili dočekani u Srbiji Dositej i, recimo, Nikolaj Velimirović (vladika) kada bi danas nekim čudom obojica "vaskrsnuli". Verovatno bi, na početku, obojica bili oduševljeno pozdravljeni od strane većinskog naroda u RS.

    Međutim, gotovo da sam siguran da bi veliki Dositej, nakon što mesec dana prokrstari Srbijom, što je danas mnogo lakše nego u njegovo vreme, bio "zamoljen" da ode iz zemlje ili bi, zgrožen onim što je video & čuo, sam dobrovoljno napustio Srbiju da se nikad više u nju ne vrati. Jer, kako bi silni današnji popovi i tzv. verujući narod uopšte izdržali kada bi im on svakodnevno ponavljao svoju čuvenu rečenicu - "knjige, braćo, knjige, a ne zvona i praporci".

    S gornjim u vezi, evo izjave glavnokomandujućeg najveće "nevladine organizacije" (SPC) u SRB:

    (Prvo izjava, pa onda komentar redakcije koja je prenela istu iz Večernjih novosti, takozvanog dnevnog lista koji je priča za sebe)

    Dakle, veli Porfirije -

    "Ranih devedesetih u Srbiji se događaju nedovoljno zrele ideološke polarizacije nekadašnjih komunista na nacionaliste i mundijaliste, Evropljane. Ni jedni ni drugi nisu se poučili Svetim Vladikom Nikolajem, koji u Svetom Savi prepoznaje pravog Evropljanina, vrednog i neumornog delatnika koji spolja i iznutra Hristom preobražava najpre sebe, a potom i ceo narod koji postaje uzor u svakom pogledu. Da su se poučili, mogli su doprineti blagostanju svog naroda, a ne samo sopstvenom."

    (Ova izjava je sumanuta, najblaže rečeno, na više nivoa)

    Komentar sajta koji je preneo ovu rečenicu iz VN:

    Generalni direktor SPC d.o.o. besedi na proslavi raznih jubileja vladike Nikolaja, navodeći njegov svetli primer kao vodilju koju treba slediti, a ne nacionaliste i mundijaliste, te podseća na svetiteljeve reči o svetom Savi kao pravom Evropljaninu; šteta što se nije setio da je to Nikolaj napisao u eseju koji se zove “Nacionalizam svetog Save” u kom hvali i Hitlera,poredeći ga sa Savom; Večernje novosti, 1. jul.

    ****
    I link ka sajtu, tj. izjavi:

    https://www.xxzmagazin.com/izjava-dana/2118/2022-07-04

    ОдговориИзбриши