субота, 6. август 2022.

 

Stariji par preminuo od posledica udara groma u blizini Bele kuće

 

 

SVET Autor:Beta05. avg 202220:182 komentara Izvor: Reuters/Reuters TV

 

 

Stariji par iz Viskonsina podlegao je povredama od udara groma u blizini Bele kuće u Vašingtonu, saopštila je policija. Džejms Miler (76) i Dona Miler (75) stradali su, a još dve osobe koje je pogodio grom su hospitalizovane, prenosi BBC. Žrtve su bile u parku Lafajet tokom oluje kada ih je udario grom, saopštili su vatrogasni zvaničnici. Park je u blizini sedišta američkog predsedništva, pa su pripadnici američke tajne službe među prvima pomogli žrtvama.

 

Bela kuća je izrazila saučešće porodicama stradalih i povređenih. Sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer izjavila je da svi „mole za one koji se i dalje bore za svoje živote“.

 

Munja je udarila u četvoro ljudi u blizini drveta, pored ograde koja okružuje kompleks Bele kuće.Nacionalna meteorološka služba izdala je u četvrtak upozorenje na grmljavinu za ovu oblast. Trg Lafajet je javni park nedaleko od Bele kuće. Često je prepun posetilaca, posebno leti.

 

 

***

Komentar

***

 

 

Dž. Vašingtona: "Na sreću, Vlada SAD, koja ne odobrava zatucanost niti podstiče netrpeljivost, zahteva samo da se oni koji žive pod njenom zaštitom ponašaju kao dobri građani, dajući joj delotvornu podršku u svim prilikama". T. Džefersona, koji je napisao: "Naša građanska prava ne zavise u većoj meri od našeg religioznog uverenja nego od naših uverenja o fizici ili geometriji". Njima su uzori bili: Bekon, Njutn, Lok. A uzori Bušu,..., Trampu, sadašnjoj administraicjiji su? Bog i & - kakav regres. Kao što nas je sve upozoravao  istoričar iz SAD - H.A.L. Fisher: "Činjenica napretka je napisano jasno i krupno na stranici istorije; ali napredak nije - zakon prirode. Temelje koje je stvorila  jedna generacija može srušiti sledeća generacija".

 

Zoran Stokić

6.08.2022.

Нема коментара:

Постави коментар