уторак, 21. фебруар 2023.

 

PUTINOV GOVOR "Razrušili su Jugoslaviju, Libiju, Siriju": Ruski lider napao Zapad i pravdao se zašto je započeo rat - NISMO MI, ONI SU

 

/// KGB kao OSMI PUTNIK U Srbiji  1987-2023 ///

 

Ruski predsednik Vladimir Putin održava govor u Federalnoj skupštini gde se obraća naciji i svetu. Očekuje se da će izneti svoje ciljeve za drugu godinu invazije na Ukrajinu, preneo je “Gardijan”.

 

Piše: Blic

21.02.2023. 09:5910:07

 

...............................................................................................................................................................

 

 

***

Komentar

***

 

KGB kao OSMI PUTNIK U Srbiji

1987-2023

 

 

Koga zanima može u Blicu da pročita koliko je Orvel u "1984" bio u pravu "rat je mir", "ne-znanje je moć"....

 

*

 

Što se tiče raspada YU Putin je ponovio - apsolutnu laž. YU je RAZBIO kadar KGB S.Milošević/M. Marković. Sudbinu YU je zapečatio KGB kada je izvršio staljinistički puč 1987 u Srbiji.

 

*

 

Osma sednica CK SK Srbije održana 24. septembra 1987., je predstavljala konačni razlaz Slobodana Miloševića i Ivana Stambolića. Na osmoj sednici Partije, održanoj pred televizijskim kamerama, Miloševićeve pristalice su osvojile većinu te započele čistku, kasnije nazvanu „diferencijacija“, čija je prva žrtva bio Pavlović, a posle njega i sam Stambolić. Na ovoj sednici Pavlović je razrešen svih partijskih dužnosti. Nekoliko meseci kasnije, Stambolić je usled negativne kampanje štampe, 14. decembra 1987. na sednici Predsedništva SR Srbije podneo ostavku i povukao se iz političkog života.... A 25. avgusta 2000., je Ivana Stambolića "osmi putnik" ubio!

 

 *


KGB je na vlast 1987., doveo S.M. zato što PATOLOŠKI MRZI ZAPAD. To se videlo odmah 1989., samo staljinisti u Srbiji na čelu sa S.M. nisu priznali da je pao zid u Belinu 1989. Bio je to početak raspada YU. Da je na vlasti ostao u Srbiji Ivan Stambolić, YU bi 1990. postane prva zemlja bivšeg realsocijalzma koja bi ušla u EZ (EU).

 

 

*

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=oUPT9jzPA1Q

"Alien" (1979) Summarized / abridged in under 15 minutes

 

 

Osmi putnik (eng. Alien), američki naučno-fantastični horor film redatelja Ridleya Scotta iz 1979. Sam originalni naslov filma (Alien: tuđinac) odnosi se na ekstremno agresivno izvanzemaljsko biće koje vreba i redom ubija posadu jednog teretnog svemirskog broda. Sigourney Weaver je ulogom Ellen Ripley, hrabre junakinje koja se suprotstavlja nemilosrdnom čudovištu, postala ikonom ZF žanra i Alien serijala.

 

Zoran Stokić

21.02.2023.

2 коментара:

  1. Milošević se strašno uvredio kada je Pavlović njegovu nakaradnu zbrda-zdola politiku spram Kosova okarakterisao kao "olako obećanu brzinu".

    Mada je Pavlović kasnije negirao da je mislio direktno na Miloševića, taj ugursuz mu nikada to nije oprostio. (A i dobro mu je došlo da preko Pavlovića napadne Stambolića).

    https://www.nedeljnik.rs/olako-obecana-brzina-nisam-mislio-na-milosevica-ko-je-bio-covek-koga-je-milosevic-srusio-na-osmoj-sednici/

    ОдговориИзбриши
  2. (Inače posedujem Pavlovićevu knjigu "Olako obećana brzina", koju je morao da štampa u Zagrebu nakon što je smenjen jer u Beogradu se to niko nije usuđivao, i taj tekst je namah užasno potresan. Nakon te knjiga živeo je još par godina i umro relativo mlad)

    ОдговориИзбриши