петак, 24. фебруар 2023.

 

Sudija Majić: Slučaj tužiteljke Savović simbolički vesnik novog doba

 

VESTI Autor:N1 Beograd23. feb 202319:28

 

Sudija Miodrag Majić izjavio je povodom smene tužiteljke Bojane Savović da njen slučaj predstavlja "vesnik novog vremena" pritisaka na pravosuđe.

„Govorio sam da će nakon reforme pravosuđa političari moći da odahnu. Umesto njiih političke i druge pritiske vršiće naše kolege – istaknuti pravnici i oni među pravnicima koji strahuju da se još uvek nisu dovoljno istakli“, napisao je sudija Majić na tviteru.

Tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, koja je duže od godinu vodila istragu oko EPS, skinuta je sa tog slučaja i premeštena u druge odeljenje

Savović je u sredu naložila policiji hapšenje šest osoba. Tužilaštvo je reagovalo na vest o smeni tvrdnjom da je Savović sama tražila premeštaj i da je odugovlačila predmet, što je ona negirala.

 

***

Komentar

***

 

Ne "vesnik novog doba" nego Majiću "to je nastavak,.., fingiranja prava". Dovoljno je pregledati skripte i udžbenike - Pravnog fakulteta Bg - od 1946 do 2023 pa zaključiti da se tu nisu izučavale pravne i ekonomske nauke kao na zapadnim fakultetima nego da je tu stvaran kadar poslušnih despotskih činovnika. Da bi se takav kadar stvorio trebalo je studentima temeljno uništiti svako kritičko mišljenje. Umesto naučnih metoda i teorija saznanja tu je korišćena Marksova i Heglelova dijalektika, na isti način na koji je u otomanskim medresama, koje su bile u nadležnosti ulema, bio korišćen Kuran. Hegelova kao i marksistička dijalektika predstavljaju svojevrsnu duhovnu samokastraciju. One su tipičan primer prednaučnog, čak i predlogičnog, načina mišljenja. "Komunistička medresa", sada je našminkana u "nacionalnu medresu" čiji "pravnici" umesto vladavine zakona sprovode agitpropagandu kako "vlast" ima harizmu - zna "nepogrešivo", "apsolutno", šta za je za nas dobro, eto tako su "zmurili" kada se glasalo pomoću "ćoravih kutija",..., pa su "zmurili" kada je vlast iz čiste bahatosti 1952., otpusila desetak najuglednijih prof dr medicine sa BU, na čelu sa Aleksandra Kostića (osnivača: Medicinskog, Veterinarskog i Farmaceutskog fakulteta; osnivača Instituta za histologiju i embriologiju, dekana...),...,pa su "žmurili" na sva zla koja je Srbiji uradio S.M. i &,..., pa su 2011. dodelili počasni doktorat BU Putinu i tu se krug prirodno zatvara izveli su nas iz civilizacije iz Evrope i vratili u "Prokletu avliju" Azije iz koje su naši preci pokušali da izađu; ta vrata koja su nam preci "odškrinuli" ka civilizaciji - Pravni fakultet i &  je preko svojih kadrova "zalupio".

Zoran Stokić

24.02.2023.

Нема коментара:

Постави коментар