субота, 6. мај 2023.

 

Petrović: Vlast i mediji dali mapu puta za inspiraciju budućih napada

 

 

VESTI Autor B.N. 06. maj 202311:08

 

 

Posle masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" nosioci državnih funkicija i mediji u Srbiji su radili sve suprotno od onoga kako treba da se radi, i upravo dali mapu puta za inspiraciju budućih napada, upozorio je za N1 Predrag Petrović iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku. Pročitaj više

https://n1info.rs/vesti/petrovic-vlast-i-mediji-dali-mapu-puta-za-inspiraciju-buducih-napada/?comments

 

 

***

Komentar

***

 

 

Miloševićevi ratovi su bili velika greška, protiv naših nacionalnih interesa (razvoj  građanskog  društva, privrede) i morali su  biti "sahranjei"  2000. posle 6.oktobra. To se nije desilo, pa se ratna mržnja prelila unutar društva i još gore od toga nije se desilo zaustavljanje odašinjanja "negativnih" anticivilizaciskim  memova.  "Mem" je ideja, ponašanje ili stil koji se širi putem imitacije od osobe do osobe unutar - jedne kulture - i često nosi simboličko značenje koje predstavlja određeni fenomen ili temu. Mem deluje kao jedinica za prenošenje kulturnih ideja, simbola ili praksi, koji se mogu preneti iz jednog uma u drugi putem pisanja, govora, gestova, rituala ili drugih imitiranih fenomena sa imitiranom temom. Mem-ovi  se analogno genu sami repliciraju, mutiraju i reaguju na selektivne pritiske. Kada su fanovi Kominterne iz Srbije dočešali svih institucija sistema počeli su od 1990., sa odašinajnjem memova koji na našoj populaciji trebao da ogadi Zapadu civilizaciju; zapad je prikazivan kao civilizacija bez bilo kavih vrlina i vrednosti već kao civilizacija iz forezinčarskih serija na TV i članaka iz "crne hronike" - To svakodnevno posmatranje nasilja stimuliše nasilničko ponašanje kod mladih. Masovna klanja, ubijanja, pljačkanja, drogiranja, scene patološke seksualnosti i silovanja, scene hipertrofiranog nasilja ti memovi (da bi mladima ogadili civilizaciju) mržnje su nam svima došli glave.

 

*


Uvek sam govorio da je od svega što radimo u životu "najteže vaspitati sopstveno dete". Tata voleo da se igra rata, bio je fan "airsofta", baš kao što je to slučaj i sa "paintibol" aktivnostima, nemaju limit u godinama, a podrazumevaju simulaciju borbi sa autentičnim oružjem i vojnom taktikom. Na treninzima se koriste pištolji i puške koji su izvrsna replika pravog oružja, a napunjeni su kuglicama veličine 6 mm koje se prave od plastike. "Airsoft" je nastao u Aziji kasnih 70-ih u svetlu činjenice da je civilima bilo zabranjeno posedovanje vatrenog oružja. Sredinom 80-ih ovo se pretvara u jedan vid rekreativnog sporta u kome "uživa" na igrača širom sveta. Dečakov otac Vladimir Kecmanović, inače poznati beogradski lekar (iz Bojićeve JUL bolnice), na svom Fejsbuk profilu kači fotografije sa treniga "airsofta", prati nekoliko stranica koje su posvećene upravo "airsoftu", ali i različite streljane u sve to je uključio isvog sila Nikolu koji je stečene veštine za svrhe nezapamćenog zločina baš tu uvežbao!

 


*


@Petar Mnogo gledate Pink i državni TV, od 1990., su sve pjomove "izokrenuli" naopačke. Iako SR(YU) nisu bili deo Vrašavkog  pakta, pokazao se  besmisao da baš ONI 1989., nisu priznali da je u Berlinu pao zid. Ne samo da to nisu priznali nego su započeli rat protiv Zapadne civilizacije (rešili su još tada da Srbiju izvedu iz civilizacije) a to pokazuje program medija vlasti u Srbiji od 1990. To je ovako izgledalo, samo jedan primer, poznati pisac napiše seriju tekstova (po kome je TV snimio dokumetarne fimove) o tome kako "Kant vodi ka Hitleru i konc logorima"; dok  se ta tema obrađuje u filmu, prikazuju se zverstva nacista, klanje, ubijanje, rušenje kuća i to uz zvuk muzike J.S.Baha. Ko bilo šta zna o memo-vima zna da je to "UTISKIVANJE" našim gledaocima  - mema -  kako je Kant/Bah tj. građansko društvo (Geteovska Nemačka) i građanska kultura (Bah i &) "zlo" "đavolja rabota". Zlo je da se mi upravljamo  onako kako je kazao Kant "zvezdano nebo iznad mene i moralni zakoni u meni",  a kad su "moralni zakoni u meni" "đavolja rabora" dobiješ Srbiju sa svakodnevnim Crnim Hronikama. Kakve sve to veze ima sa našim nacionalnim  interesima? Ama baš nikave. Zašto bi Srbija vodila SAMOUBILAČKI rat protiv Zapadne civilizacije? Čiji je to interes, naš nije nikad bio.



Zoran Stokić

6.05.2023.

Нема коментара:

Постави коментар