понедељак, 6. јун 2022.

 

Poseta ruskog ševa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu - zvanično je otkazana.

 

Naši su mediji danas preplavljeni vestima: "Zaharova udarila na EU zbog blokade posete Lavrova: "Ograđujete Rusiju gvozdenom zavesom"".... i tsl.

 


***

Komentar

***


Pa Zaharova zar niste vi Srbiju, od 1990-2022 "ogradili gvozdenom zavesom od EU". Srbija je 32 g u Evropi ono što je posle drugog svetskog rata bila Albanije Enver Hodze, u savezu sa SSSR i Kinom a 1 000 000 bunker ograđena od Evrope. (Danas 6.06.2022. ni jedan mediji nije hteo/smeo da ovaj kratki komenat, moje malekosti)

 

***

 

Lavrov je trebao da dođe u Beograd i AV izdiktira "našu" novu vladu u četiri oka! Od SM do AV "naša" se vlast bavila samo spoljnom politikom - geostrategije Rusije - sve ostalo je kao što svako može da vidi "pušteno niz vodu". 

Posledice: 24h svako od nas žitelja Srbije svuda (napolju, u stanu/kući, firmi, bilo gde) smo ugoženi nečijim nesocijalizovanim ponašanjem (pojedinaca, institucija). Svaki dan neka nova "ludost", koja vam bitno ugrožava život; evo već dva dana nas ovde gde živimo "neidetifikovana osoba/firma guši mazutom/kreozotnim uljem", narod je toliko "otupeo" da pristaju na sve, pa i na to da nas "guše" – nova varijanta "duše-gubki", kad si profućkao društvu 32 godine, i dozvolio da može svako da uradi bilo šta i bilo gde.

 

*

 

Svaki rat je katastrofa; još gore od samoga rata je to kada – sam rat ne bude "sahranjen". Posledica takvih fenomena je i još jedno ubistvo žene u Srbiji ( Barejevu, većina mediji ne prenosi tu vest, neprijatna je... Maloletnik u Pećincima BMW-om pregazio dete (3), ono od povreda preminulo....). Pa zar nije Srbija 32 g u "RATU" sa svima redom (vojna 4 rata, pa ratovi u rukavicama)? Sad smo kao što je kazala premudra Isidora Sekulić (posle I svetskog rata) "u ratu sa samim sobom"! Rat je morao biti "sahranjem" 2000. posle 6.oktobra. To se nije desilo, pa se ratna mržnja prelila unutar društva. Rat kao stil života u svim segmentima društva od porodice, vršnjačkog nasilja, firmama, politici, bilo gde čak i u emotivnim vezama. 2000. g je morala da se desi KATARZA, rat je kao "isčašenje zgloba" kao što je rekao Karl Jung. Posle 4 rata da bi pobedio život morao je taj "isčašeni zglob" da se vrati u normalu....


Zoran Stokić

6.06.2022.

Нема коментара:

Постави коментар