субота, 25. јун 2022.

 

Šta nam je rekao A.Vučić 

 

 

"I moram da kažem da su u ovoj kritici i svemu birali reči i način na koji su to radili. Jer ja znam koliki je bes prema nama mnogih od njih. Mnoge zemlje EU su u direktnom ratu protiv Rusije. Šalju haubice, avione, S-300 Ukrajini, i šta mislite kako će da se odnose prema nama...." 

Kakva izokrenuta logika. Pa valjda je Rusija UPALA (IMERIJALNA AGRESIJA) u Ukrajinu a to znači - "kao da je"  -  "objavila rat" Evropi (narušila je stabilnost Evrope) posle II svetskog rata.

 

 

*

 

Šta je rekao Putin

 

Prema Putinovom imperijalnom mišljenju - postoje dve kategorije države: one suverene i podređene, tj. one osvojene. Putin: "Da bi mogla preuzeti nekakvo vođstvo - a ne govorim nužno ni o globalnom vođstvu, već o vođstvu u bilo kojem području - svaka država, bilo koji narod, bilo koja etnička grupa treba da osigura svoj suverenitet. Jer ne postoji ništa između, ne postoje posredne države: ili je država suverena, ili je kolonija, bez obzira na to kako se kolonije nazivaju."

 

 

 

Saberi/oduzmi:  Srbiju je znači

(ko zna od kada? Od 1945? Od smene Ivana Stambolića? Možda od 1989?)

okupirala – "osvojila" -  Rusija.

 

 

Zoran Stokić

25.06.2022.

1 коментар:

  1. Ovo što je OberDon istrućao ovde je samo vrh ledenog brega. Ono što se svakodnevno može čuti na državnim "dalekovidnicama" sa "nacionalnom frekvencijom", na int. portalima i u tzv. štampanim medijima je toliko suludo da jednostavno ne postoje reči kojima bi se takva politika, a pogotovo "novinarstvo", mogla opisati. Astrolozi, vidovnjaci i priučeni nazovi polit-analitičari ovde u ovoj istrošenoj i propaloj zemlji kolo vode.

    Bogami, veselo društvance!

    ОдговориИзбриши