субота, 5. август 2023.

 

Ministarstvo: Antiću prestala profesionalna vojna služba – izgubio čin

 

 

VESTI Autor: Beta 05. avg 202308:48 N1

 

 

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću prestala profesionalna vojna služba zbog toga što je Upravni sud u celosti potvrdio drugostepenu presudu Višeg vojnog disciplinskog suda kojom je Antiću izrečena disciplinska kazna "gubitak čina".

 

„Antić je oglašen krivim zbog disciplinskih prestupa ‘učestvovanje u protivpravnim sindikalnim aktivnostima’ iz člana 149. tačka 27 Zakona o Vojsci Srbije, u produženom trajanju, i ‘povreda načela nepristrasnosti ili političke neutralnosti’ iz člana 149. tačka 26 Zakona o Vojsci Srbije, u produženom trajanju“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

Iz Ministarstva su odbacili pisanje medija koji prestanak Antićeve vojne službe dovode u vezu sa njegovim nastupima u medijima u vezi sa stanjem u vojsci i ocenili da su te insinuacije „tendenciozno stavljene u kontekst koji ne odgovara istini, a sve u cilju dovođenja javnosti u zabludu i stvaranja iskrivljene slike o stvarnim razlozima“.

 

Naveli su da je u celokupnom postupku u potpunosti ispoštovana kompletna procedura u skladu s presudama Višeg vojnog disciplinskog suda i Upravnog suda Srbije.

 

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić u petak je novinarima rekao da mu je po drugi put uručen otkaz iz Vojske Srbije po istoj osnovi kao i pre pet godina, na osnovu akata i disciplinske mere iz 2018. godine.

 

Prema Antićevim rečima, protiv njega je pokrenuta disciplinska mera zbog „navodnog dela koje niti je učinjeno u radno vreme niti u prostorijama poslodavca“, a iza svega se krije „netrpeljivost prema radu jedinog reprezentativnog vojnog sindikata“.

 

Antić je naveo i da su akti na osnovu kojih mu je ponovo izrečen otkaz zastareli, a i Upravni sud ih je u februaru proglasio nezakonitim

 

 

***

Komentar

***

 

Iz istorije Homo sapijensa. Šta je glavni zadatak, koji su sprovodile vođe, u fašizmu/komunizmu? Da OBUČE svoj narod da žele samo ono što ŽELI  DRŽAVA (tj. ono što želi: Musolini, Hitler, Staljin; jer "država" to je Muslolini, Hitler ili Staljin); da ih obuče da nema svrhe osim službene svrhe. Musolini: "Mi ne slamamo volju pojedinca, mi ga samo OBUČAVAMO da postane član fašističkog PUKA – a kada postane član PUKA on gubi pravo NA NESLAGANJE – da prigovara strategiji generala ili taktici oficira; lišen je svake mogućnosti da ima šta da kaže da ima bilo šta da kaže o tome za šta će živeti i umreti. Tek kada u obuci IZGUBI volju za neslaganje shvatiće (taj pojedinac) da je pukovska disciplina savršena sloboda"! Dakle, kolektivistički ideal (u fašizmu/komunizmu) kao što je Musolini tačno uočio, najpotpunije se ostvaruje, ne u porodici, ili u partnerstvu, ili na tržištu, ili u univerzitetu, ili u crkvi, nego u vojnom PUKU. Jer u pukovskoj organizaciji život ljudskog bića stoji na raspolaganju vrhvonom komandantu!

 

Zoran Stokić

5.08.2023.

Нема коментара:

Постави коментар