четвртак, 31. август 2023.

 

Simović: U Vučićevim monolozima može se zapaziti jedna konstanta

 

 

VESTI Autor: Beta, Nedeljnik 31. avg 202308:57 Ljubomir SimovićVesna Lalić/Nova.rs

 

 

Akademik Ljubomir Simović izjavio je da govornici na protestu "Srbija protiv nasilja" postavljaju mnogo zahteva, "a iz mase demostranata čuje se samo jedan zahtev 'Vučiću, odlazi'".

 

„I kad bi Gašić i Vulin bili smenjeni, na njihova mesta bi opet došli neki Gašić i neki Vulin. I sve bi ostalo kao što je bilo. Pogledajte samo Skupštinu i shvatićete da oni drugačijih ljudi i nemaju. Prema tome, narod zna šta govori kada poručuje ‘Vučiću, odlazi'“, rekao je Simović u intervju za Nedeljnik.

 

On je napomenuo da „naravno nije verovao“ da će se posle 23 godine ponovo braniti demokratija na ulici i to od istih aktera.

 

„Niko to, ni u najluđoj pameti, ne bi mogao poverovati. Sami smo za to krivi. Prokockali smo i 5. oktobar i sve one silne demonstracije tokom devedesetih godina“, naglasio je Simović.

 

Dodao je da „nikad na čelu države nismo imali čoveka koji oseća potrebu da toliko govori“.

 

„On upada u reč i novinarima koji pokušavaju da mu postave pitanje. Govori o svemu, jer je nadležan za sve. Ti njegovi monolozi su često konfuzni, ali se u njima može zapaziti jedna konstanta“.

 

„O čemu god da govori, on ne propušta priliku da nam ne ukaže na sopstvenu veličinu“, rekao je akademik Simović.

 

 

***

Komentar

***

 

1989-2023 - filterski balon ili ideološki okvir je stanje intelektualne izolacije - koju je sprovela vlast ali ste to uradili i vi iz DEPOSA od 1990. Shodno tome, kao i vlast tako je i DEPOS postao ODVOJEN (otuđen) od informacija koje se ne nisu slagale sa vašim gledištima; te ste informacije (mišljenja) efektivno izolovali u vašem sopstvenim kulturnim ili ideološkim mehurima, što je rezultiralo ograničenim i pristrasnim  pogledom na svet. Tako ste prokockali 5 oktobar. Niste Srbiju oslobodili depostskog sistema vladanja. Dozvoli ste da se dogode nekoliko PREVRATA tj. nekoliko metamorfoza despotskog načina vladanja.

 

Zoran Stokić

31.08.2023.

Нема коментара:

Постави коментар