среда, 16. август 2023.

 

Tadić za N1 o montažama Pinka: Deceniju vlasti SNS obeležilo falsifikovanje

 

 

VESTI Autor: N1 Beograd 16. avg 202316:24 N1/Marina Pupavac

 

 

Deceniju tokom koje je na vlasti SNS obeležilo je falsifikovanje istorije i realnosti, izjavio je za N1 bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske partije Boris Tadić komentarišući najnovije montaže u režiji TV Pink .

 

 

„U tom smislu ova emisija je samo tehnološko unapređenje iste lažne realnosti kojom se građanima godinama ispira mozak. Zato mislim da je pogrešno reagovati na ovu emisiju izvan konteksta sveopšte laži koja se sve vreme plasira“, rekao je Tadić.

 

 

U prvih 100 epizoda satirično-političkog serijala “ Čoveče ne ljuti se”, pojaviće se i bivši predsednici Srbije i Jugoslavije, pa bi bilo glupo da zaobidjem i mog druga Borisa! pic.twitter.com/wr3qYqRvHo

 

— Željko Mitrović (@zeljkomitrovic) August 15, 2023

 

On je naveo da se u protekloj deceniji „falsifikuje moj ukupni politicki život, a način tog falsifikovanja se prosto menja u skladu sa tehnološkim napretkom“.

 

„Prvo je to bilo putem konvencionalnih medija, zatim društvenih mreža, a sada imamo i ovaj vid. Isti su i laž i cilj laži, samo se menja obličje. Inače, i ovaj primer pokazuje kako nije dovoljno samo imati tehnologiju na raspolaganju. Količina besmisla i neduhovitosti ovih snimaka pokazuje da je pored veštačke ipak potrebno imati i prirodnu inteligenciju. A upotreba veštačke inteligencije mora biti precizno i jasno definisana zakonom kako ne bi mogla biti zloupotrebljavana“, rekao je Tadić.

 

 

***

Komentar

***

 

 

Zašto nam se sve ovo događa? Kao što je kazao Poper "naše ideje su sile, nema ideja/sila nema budućnosti"! Srbija je mala - svi se mi "poznajemo". Mi smo IDEJNO poraženi, ono malo što smo pokušali da idejno stvorimo od Karađorđa/Miloša, da uteknemo iz despotske tradicje (vizantisko/osmanske) - 1945 je urušeno – ponovo smo vrađeni u despotiju. Kao što je kazao Pjer Vergnjo: „Revolucija, kao i Saturn, jede sopstvenu decu“. Tako je Grupa „Praksis“ (Mihailo Marković, Ljubomir Tadić, Z. Golubović, M. Životić, D. Mićunović, Nebojša Popov i T. Inđić) 1975., otpuštena sa BU; a predhodna čiska je bila 1948 na "Golom otoku". Kada je počelo tzv višestranačje 1990., opoziciona desnica i levica kasnije DS, DSS sastavljenja, da uprošćeno kažemo, na "ideologiji" praksisovaca i golo-otočana – vođenji tim "ideologijama" – bili su NAJVEĆI  PROTIVNIK ideji da smo 700 g živeli u despotijama (vizantisko /osmansko /komunističkoj); SPS/SRS su odlično shvatali šta je despotija (sčepali su Titove "dizgine"). Kako su reagovali - ti kadrovi - na pitanje "koji su to prvi koraci da napustimo despotski način vođenja države?" Umesto da ponude prve korake, oni su napali onoga ko postavlja to pitanje. Za Popova, Stojanovića (bio savetnik D. Ćosića) i & (DSS) mi nismo 700 g živeli u despotijama – Vizantija i komunizam nisu forme despotije. E to je to; kad to nisu modusi despotije; 1990-2023 odvijaju se – metamorfoze - tog ("nepostojećeg") despotskog nasleđa. Sad svi vide da ličimo na - DDR i Albaniju (Enver Hodze) – i po političkom sistemu i standardu i po mržnji prema Civilizaciji (izmešteni smo iz Evrope u Aziju i Afriku).

 

Zoran Stokić

16.08.2023.

Нема коментара:

Постави коментар