субота, 17. децембар 2022.

 

Izašao je trejler za film "Barbie" o najpopularnijoj lutki na svetu VIDEO

 

 

Izašao je prvi trejler za dugoočekivani film "Barbie" redateljke Grete Gervig, a u dva sata od objavljivanja pogledalo ga je gotovo pola miliona ljudi.

 

IZVOR: INDEX.HR SUBOTA, 17.12.2022. | 20:24 -> 08:20 Foto: Profimedia

 

Pogledati video u:

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2022&mm=12&dd=17&nav_id=2260372

 

Zasad se malo zna o radnji filma u kojem glume Margo Robi kao kultna Matelova lutka i Rajan Gosling kao njen dečko Ken, iako je već objavljeno nekoliko zvaničnih fotografija glumačke postave, kao i fotografija Robi i Goslinga snimljena na setu.

Glumac Simu Liu, koji je takođe član glumačke ekipe u filmu, rekao je kako je njegov agent rekao da je scenario koji su napisali Gervig i Noa Baumbah jedan od najboljih koje je ikada pročitao.

"Doslovno je ovo rekao: 'Ako bih mogao da stavim svoju karijeru na bilo koji scenario, onda je to onaj za 'Barbie'. Stvarno mislim da bih to trebalo da učinim'", rekao je Liu i dodao da je film "divlji" i "neverovatno jedinstven".

"Voleo bih da mogu da vam pokažem šta radimo iz dana u dan jer je to ludo", rekao je

 

***

Komentar

***

 

Parafraza – 'Osvit čoveka' – iz kultnog filma Stanley Kubrick (Arthur C. Clarke) "2001: A Space Odyssey". Ko ga pogleda začudiće se da je to bilo moguće snimiti 1968., sjajna muzika i sjajni specijalni efekti. U delu 'Osvit čoveka' čujemo "Atmosphèresom" Györgyja Ligetija uz crnu sliku, dalje se sva pojavljivanja monolita prate Kyrieom iz Ligetisovog Reqiuema i tsl...Sunce izlazi uz uvodne taktove "Tako je govorio Zarathustra" Richarda Straussa. Ali za ovu parodiju bolje da su uzeli

muziku iz "Les contes d'Hoffmann" ("Hofmanove priče") Jacques Offenbach 1881. Hofmanova prva ljubav je Olimpija - automat - koji je stvorio naučnik Spalanzani. Hofman se zaljubljuje u nju, ne znajući da je Olimpija mehanička lutka. Trebali su uzeti ariju "Pesma lutke" - "Les oiseauk dans la charmille"!

 

https://www.youtube.com/watch?v=ypEaGQb6dJk

2001: A Space Odyssey - The Dawn of Man

 

https://www.youtube.com/watch?v=3dlGDNoliH0

AVA Opera - The Doll's Song from "Tales of Hoffmann"

 

Zoran Stokić

17.12.2022.

Нема коментара:

Постави коментар