субота, 10. децембар 2022.

 

/Kako izgleda današnji prof u Srbiji ?/

Osude izjave Miloša Jovanovića kojom je uvredio novinarku N1

 

VESTI Autor:FoNet, N1 Beograd09. dec 202217:12 > 10. dec 2022 09:18173 komentara Izvor: N1

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, ali i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta osudili su izjavu lidera Nove DSS Miloša Jovanovića, izrečenu na konferenciji za medije u četvrtak, kojom je uvredio novinarku N1 Eminu Kovačević. Lider SSP-a Dragan Đilas izjavio je da se zbog ovakvih izjava "svaka devojka, žena u Srbiji može osetiti poniženo i uvređeno".

„Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“, rekao je tada Miloš Jovanović odgovarajući na pitanje novinarke.

Play Video

Poverenica Janković je u pisanoj izjavu naglasila da je lider Novog DSS-a „upotrebio krajnje degutantno, neprimereno, mizogino i seksističko poređenje“.

„Uz sve ograde koje su upotrebljene, izgovoreno predstavlja uvredu žena i diskriminaciju na osnovu pola. Ovakvo poređenje ne bi bilo napravljeno da je pitanje postavio muškarac, pri čemu suptilan način i izneta ograda od postavljenog pitanja ne umanjuje težinu rečenog“, naglasila je poverenica.

„Svi učesnici u javnom i političkom životu imaju dodatnu obavezu da se uzdrže od izjava kojima se vređaju, ponižavaju ili uznemiravaju žene, imajući u vidu da se žene u Srbiji svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom i nasiljem“, zaključila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Poslanik Zeleno-levog kluba Aleksandar Jovanović ocenio je izjavu predsednika novog DSS-a kao bizarno poređenje i javno omalovažavanje.

„Dajemo podršku novinarki N1 Emini Kovačević i svim ostalim ženama u medijima koje konstantno trpe omalovažavanja i pretnje“, poručio je Aleksandar Jovanović u pisanoj izjavi i rekao da zahteva da se Miloš Jovanović javno izvini novinarski

Redakcija N1 osuđuje neprimereno vulgarni nastup Miloša Jovanovića.


***

Komentar

***

 

Prof? Ne znam ništa o M.J. na pretraživaču nađem "sr.wikipedia Miloš Jovanović" biografija. Stvarno piše da je prof na Pravnom u Beogradu. "Međunardno pravo"....studirao i doktorirao na Sorboni u Parizu, ima francusko državljanstvo; a tu su i slike, primerene međunarodnom pravu, kako ga zamišlja Jovanović (?); slike:  "Slike sa puškama!!!" "Jovanović za vreme boravka u 63. padobranskoj brigadi"... "Padobranski višeboj 2006." Kada sam video slike, pomislio sam da sam ušao na pogrešan sajt; mora da je sajt patriote M. Vacića. Pravni=komunistička medresa. Prva institucija koja je morala biti lustrirana, da bi Srbija preživela. Na Mašinskom fakultetu predavao je prof (sa 2 doktorata – tehničkih nauka; matematičkih nauka) Danilo Rašković, kada na ispitu student slabo šta zna, prof ga pita: "mladiću da nisi ti kada si upisivao ovaj fakultet, slučajno pogrešio, promašio zgradu, umesto da se upišeš u žutu zgradu /Pravni/ a ti došao na mašinstvo"? Prof Rašković se ponašao kao svaki građanin, iznosio svoje mišljenje o raznim temama u gradu i YU. Revnosni službini pravnici ga često potajno snimali magnefonima, snime ga oni tako u jednoj kafani u Mostaru, šta priča uz čašicu rakije sa prijateljima...i napakuju mu zatvor od 2 godine. To su ti vrli pravnici sa Pravnog u BG, koji nisu trepnuli, nego su podržali, kada je bahata vlast otpustila desetak najuglednijih prof Medicinskog u Bg 1952., prof A. Kostića, osnivača više fakulteta i instituta.... Tako se stiže do tog turbo/sega/mega/pink jezika: "Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama...".


Zoran Stokić

10.12.2022.

Нема коментара:

Постави коментар