понедељак, 19. јун 2023.

 

Biljana Stojković nakon hapšenja: Nisu me uplašili, režim je u strahu

 

 

VESTI Autor: N1 Beograd 19. jun 202312:28 0 komentara biljana stojkovićN1

 

 

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković izjavila je nakon privođenja da je režim nije uplašio i da će nastaviti da se bori za sigurno društvo i bolji život za sve ljude.

 

Stojković i još četvoro članova i članica stranke Zajedno su sinoć privedeni u Beogradu dok su na trotoaru ispred Narodne skupštine ispisivali grafit „Stop nasilju“.

 

„Vučićeva policija intenzivno i ažurno privodi političke aktiviste stranke Zajedno. To samo pokazuje koliko je režim u strahu od svih ljudi koji žele da stanu na put mržnji i podelama u našem društvu. Zamislite oni su priveli nas koji smo na trotoaru ispisivali grafit Stop nasilju – ta poruka je ono što smeta ovom nasilničkom režimu!“, izjavila je Stojković.

 

Ona podseća da je pre nekoliko dana interventna policija u sred bela dana bez ikakvog objašnjenja uhapsila sekretara stranke Zajedno u Novom Sadu.

 

„U svega nekoliko dana nas šestoro iz stranke je završilo u policijskim stanicama samo zato što stojimo rame uz rame sa građanima i građankama naše države kojima je prekipelo da žive u društvu u kojem su siledžije i nasilnici nagrađeni za svoje postupke. Društvu u kojem najgori među nama, samo zato što su nasilni, misle da imaju pravo da oduzmu budućnost našoj deci i svim drugim ljudima koji zaslužuju bolji život“, rekla je Stojković.

 

Kopredsednica stranke Zajedno veruje da u društvu ima mnogo značajnijih problema na koje bi policija mogla da reaguje.

 

„Dok Gašić razmenjuje poruke i pozdrave sa kriminalcima njegova policija privodi mirne aktiviste koji se bore protiv nasilja. To je jasna poruka koju ova kriminalna vlast šalje građanima i građankama – nije problem najveća plantaža marihuane u Evrope i veze vlasti sa tim kriminalcima, nije problem uništavanje EPS-a, nije problem beskrajno zaduživanje zemlje i rasprodaja javnih resursa i dobara. Nije problem ni ponovno zakazivanje odbrambenog sistema pa nam se sela i gradovi i infrastruktura ruše pod naletom vode. U kranjem slučaju, veliki broj grafita koji promovišu nasilje i ratne zločince su pisani pod policijskom zaštitom, ali zločin je napisati Stop nasilju“, poručuje Stojković.

 

Ona kaže i da će ponosno nastaviti da zajedno sa svojim drugaricama i drugovima iz stranke Zajedno i cele opozicije nastaviti ovu borbu sa građanima i građankama.

 

„Mene nisu zaplašili, a verujem da je i među drugim ljudima sve manje straha pošto je ova vlast potrošila sve svoje adute. Zajedno se možemo izboriti za sigurno društvo i bolji život za sve naše ljude“, zaključuje Stojković.

 

 

***

Komentar

***

 

 

Biljana ima ova vlast "Ahilovu petu". Fraza „Gordijev čvor“  je postala sinonim za neki problem koji se čini previše komplikovan da bi bio rešen. Mnogi ga pamete po Aleksandru Makednoskom koji ga je mačem presekao (nije istorijski dokazano). Pojam je nastao vekovima pre tog događaja u Frigiji, iz pragmatičnih razloga, svešteničo-upravljačaka kasta je smislila "caku" kako da opravda dovođenje Mide na presto (upravljačke loze su se ugasile - nije bilo nasledika za presto) – "proročanstvo je reklo da prvi čovek koji uđe u grad sa volovskom zapregom,..., treba da postane kralj"! Novi kralj Mida se zahvalio Zevsu, pa je u njegov hram, u gradu Gordiji, postavio ta volovska kola; jaram sa osovinom kola je povezivao "gordijev čvor" uz novo proročanstvo (da se "vlasi ne dosete" da su progutali predhodnu smicalicu; „ko razveže ovaj čvor postaće gospodar nad celom Azijom". Smicalica, jer je čvor tako napravljen da se ne može razrešiti. Kada je Aleksandar prvi put porazio Darija, posetio je i Zevsom hram. Kada se Aristotelov đak (koji je odlično savladao reoriku, politiku, ali i logiku, fiziku i &) našao pred kolima, primetio je da čvor "nema dva kraja", da je to smicalica, pri izradi čvora korišćene su "dodatne" tehnike "krajevi su, posle izrade čvora, spojeni", čvor je doživeo termičku obradu "tutkalisanja i tsl". Ako ga je zaista presekao mačem, to je uradio zato, da bi "prevario" – prevarante. Nažalost u Srbiji ne postoji Aristotelov đak koji bi naš "Gordijev čvor" - "Kosovski čvor" - "presekao mačem tj, "prevario" – PREVARANTE (crveno-crna baratija 1987., smisli caku kako da pomoću čvora Kosova večno vladaju – njima super a Srbija nestade).

 

Zoran Stokić

19.06.2023.

Нема коментара:

Постави коментар