субота, 17. јун 2023.

 

Jeremić: Vlast neće pasti dok se ne spoje građanska i nacionalna Srbija


VESTI Autor: Beta 17. jun 202316:27 0 komentara


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da vlast neće biti promenjena dok se ne spoje građanska i nacionalna Srbija, a da je Narodna stranka "most između te dve Srbije". Pročitaj više

 

https://n1info.rs/vesti/jeremic-vlast-nece-pasti-dok-se-ne-spoje-gradjanska-i-nacionalna-srbija/?comments

 

 

***

Komentar

***

 

Slobodan Jovanović: „Nacija sama sobom ne predstavlja ono što se u filosofiji naziva ‘vrednost’. Vrednost joj mogu dati samo opšti kulturni ideali, kojima se ona stavila u službu.“ 


Jeremiću koje ste vi to "vrednosti" zastupali kada ste bili ministar inostranih poslova u dve vlade: 1) u drugoj Vladi Vojislava Koštunice 15. maja 2007.; a na istoj funkciji ste ostali i u 2) vladi Mirka Cvetkovića, 7. jula 2008. Da se podsetimo - aferu Indeks (prodavanje ispita i diploma) – započela u februara 2007. "Ovaj slučaj je bio praćen akcijom kao iz američkih trilera; bilo je tu korumpiranih zvaničnika, tajnog snimanja i javnih hapšenja… Ali proces u kojem je uhapšeno 87 zaposlenih na pravnim fakultetima u Kragujevcu, Nišu i Beogradu" za vašeg mandata nije otišao dalje od početka. Evo ni 2023., nije ni kod Vučića otišao dalje od početka (čaka se da proces zastari). 


Stvar je veoma važna iz više razloga: morala, autonomije struka, stručnih znanja, vaspitanja budućih geracija, funkcionisanja države (jer najveći broj članova svih institucija u državi Srbiji čine pravnici – zato sada i jesmo dno-dna). Vama je bilo OK (normalno) da budete u vladama koje nisu ništa uradile da se ta sramna rabota osudi i više nikada ne ponovi(!) Po kojim se to "vrednostima" vi razlikujete od Vučića? O mantri o "naciji" i "nacionalnoj državi"? Nisu Francusku, VB,..., Nemačku stvorile nikakve nacije – nego su ih stvorili građani svojim radom i svojim "vrednostim" i "vrlinma" – jer da toga nije bilo te države odavno ne bi postojale.

Ps. Ovo rečeno važi i za vašeg mentora Tadića.

Zoran Stokić

17.06.2023.

1 коментар:

  1. Izvin'te na rečniku, ali Jeremić je jedna ogavna spodoba, nacional-populistički mazgov. I ja zaista ne znam kako i gde je pokupio sve one mufljuze koji se nalaze u njegovojj opskurnoj stranci? Da li su ti ljudi slepi, glupi ili bezgranično brzobrazni?

    Ja bih rekao, i jedno i drugo i treće.

    Kloniti se Jeremije gde god je to moguće. To što ga protežiraju tzv. opozicioni mediji, dokaz je sqmo koliko su urednici i novinari tih nazovi medija glupi i tupi.

    ОдговориИзбриши