недеља, 11. јун 2023.

 

“Gotovo isto”: Jovana Jeremić u programu poredi proteste sa masakrom u Ribnikaru

 

 

VESTI Autor: N1 Beograd 11. jun 202311:25

 

Voditeljka jutarnjeg programa na Pinku Jovana Jeremić uporedila je proteste "Srbija protiv nasilja" sa počiniocem masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar". Pročitaj više

 

 

***

Komentar

***

 

Karl Poper: "U čijim rukama treba da počiva vlast? je pogrešno postavljeno pitanje. Pitanje treba da glasi: koliko moći prepustiti vlasti? ili još tačnije: kako da izgradimo takve političke ustanove da ni nesposobni i nemoralni vladar ne može da načini preveliku štetu? Zauzdavanjem političke vlasti — samovolje i zloupotrebe vlasti — preko ustanova, pomoću kojih se vrši podela i kontrola vlasti".

Evo Tito je umro 1980., a mi ni za 43 godina još nismo izgradili institucije koje bi vršile podelu  i KONTROLU vlasti(!) Svaki dan pojavi se mnogo primera, koji rečeno potrvđuju. Naša večna vlast i njeni botovi su "iznad zakona" (inače to važi 1945-2023)!


*



@Ok Svrha? Da naučiš na greškama. A ne da stalno ponavljaš iste greške. Na primer vi ste hirur i  treba da operišete srčane zaliske; ama to se uči od onih hirurga koju su to već usepšno operisali.  Tako vam je i u političkoj sociologiji. Kako su se druge zemlje ralsocijalizma "oslobodile"  štazi sistema? Kako su uspeli da izgrade tri nezavisne intitucije bez kojih nema demokratije, koje su korake uradili?  To se već puno puta dogodilo u istoriji na planeti Zemlji. Zašto mi iznova i iznova "otkrivamo rupu na saksiji" - ona je odavno izmišljena; nije naš slučaj nikakav izuzetak (jedninstven slučaj). Zašto smo straćili 43 godine i sada smo u goroj poziciji neko 1980 ili 1990?  Ako i ovu priliku propustimo – nestajemo sa istorijske pozornice.

Ps. Za ove 30 g napisao sam stotine tekstova, ponudio razna rešenja, nešto malo od toga je objavljeno (koliko je to bilo moguće u štazi državi) ali su tekstovi OSTALI NEPROČITANI, pre svega zato što ih drugi tzv intelektualci nigde nisu "prenosili", nisu pomagali da se "ideje" šire"; ovde inteketualci prenose samo one ideje koje govore ono isto što i oni misle (ili ono što podržava njihovo razmišljanje) ono što njihovo mišljenje opovrgava oni odbace, zanemare, pometu pod tepih. I ovde je Poper bio u pravu "naše ideje su sile" koje pokreću buduće događaje, nema "ideja" (iz raznih razloga, cenzure, sujete, pakosti, lažnog intelektaulizama) nema budućnosti!

Zoran Stokić

10.06.2023.

1 коментар:

  1. https://dailystormer.in/china-confirms-support-for-serbia-calls-on-albanian-filth-to-calm-their-tits/


    Kad počnu da vas hvale na neonacističkom Daily Stormer-u, vreme je da počnete da se brinete za vašu reputaciju. No Srbija je odavno izgubila i najelementarniji ugled međ' normalnim svetom i nema šta da brine.

    Ono što vlast srbijanska sa svojih medija projicira u mozgove domaćih (mnogobrojnih) idiota, sasvim je druga stvar.

    ОдговориИзбриши