петак, 1. септембар 2023.

 

MUP: Sumnja se da je vlasnik stana u Smederevu aktivirao eksploziv

 

 

VESTI Autor: N1 Beograd 01. sep 202309:15 Izvor: N1

 

 

U eksploziji koja se dogodila u četvrtak oko 20.35 časova na poslednjem spratu zgrade u Ulici slobode u Smederevu, kako se sumnja, smrtno je stradao vlasnik stana, nakon što je aktivirao eksploziv.

 

Tom prilikom su i dve osobe povređene, saopštio je MUP.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i dalje su na licu mesta.

 

Uviđaj je u toku.

 

Ekipa N1 jutros je otišla do Smedereva, gde se sinoć dogodila eksplozija, i oko zgrade zatekla razbacano staklo i delove nameštaja. Ceo prostor ograđen je policijskom trakom.

 

Radnice sa kojima je N1 razgovarao kažu da se čula ogromna eksplozija i da su odmah svi izašli iz zgrade.

 

*

 

"BIO JE ŽRTVA, A POSTAO JE ZLOČINAC" Komšija Đorđa koji se razneo bombom : "Bili su mu dužni 7.000 evra, nisu plaćali ni račune, a zamenili su bravu"

 

 

Komšija Đorđa Azarića (57) koji se sinoć razneo eksplozivom u zgradi u kojoj je izdavao stan četvoročlanoj porodici koja mu navodno nije plaćala račune, a ni kiriju, u potpunom su šoku zbog svega što dogodilo, a kako kažu on je od žrtve postao zločinac.

 

BLIC Iva Ogarević 01.09.202314:36

 

Kako je "Blic" pisao, Đorđe se sa više kilograma eksploziva razneo sinoć u zgradi u centru Smedereva nakon kraće svađe sa svojim podstanarima. Nakon eksplozije, delovi tela Đorđa su bili rasuti svuda po zgradi ali i ulici.

 

"Delovi ljudske glave i tela su bili ispred mene" Komšinica iz zgrade gde se Đorđe razneo bombom opisuje jezive scene: "Deca su plakala, žene vrištale" (VIDEO)

Ovaj vlasnik stana nije živeo u zgradi u kojoj se dogodila eksplozija, već u drugom delu Smedereva.

 

Za ono što je Đorđe Azarić uradio nema opravdanja, međutim njegove komšije kada govore o njemu kakav je bio do eksplozije pričaju pozitivne stvari.  Prema rečima njegovog komšije, Saše V. on je bio dobar komšija, međutim privatno je imao puno problema sa svojim podstanarima.

- Taj stan je kupio pre deset godina, a oni su mu bili dugo stanari. Prestali su da mu plaćaju kiriju pre dve godine i zamenili su ulaznu bravu na vratima zbog čega nije mogao da uđe u svoj stan. Šta da kažem za čoveka, sve najbolje - započinje priču Saša.

 

Prema njegovim rečima, Đorđe je bio programer i bavio se time kada to niko nije radio.

 

- Bio je jako dobar u tome - rekao nam je Saša.

 

Kako dalje objašnjava, Đorđe je živeo u svom stanu odavno, a od porodice, osim dve sestre koje nisu rođene, nije imao nikoga.

 

- On nema rođenu sestru, već dve od ujaka ili strica. Nisam siguran. Jedna od njih je bila ovde dok je trajao uviđaj - rekao nam je on.

 

Poslednji put ga video pre tri dana

Saša je poslednji susret sa svojim komšijom, Đorđem, imao pre tri ili četiri dana kada su se sreli na stepeništu zgrade.

 

- Javio mi se, pitao kako sam i šta radim i ja sam njega pitao isto kako je. Delovao je najnormalnije. Ja vam kažem da taj čovek, od svih nas ovde je delovao najsmirenije - objašnjava nam Saša.

 

Prema njegovim rečima, porodica koja je od Đorđa iznajmljivala stan, bila mu je dužna oko 7.000 evra.

 

- Ja sam znao za tu priču, pričao mi je, žalio se. Nije imao prava na sredstva mislim, mogao je nekako drugačije to da reši. Skupilo se čoveku i puknuo je u momentu. Uredno su oni pravili račune za infostan i sve, ali ih nisu plaćali. To je trajalo dugo, dužni su mu oko 7.000 evra, a njemu su zbog toga dolazili ovde i izvršitelji. On je pričao da su mu dugovali toliko novca. Mislim da je to bilo sve ukupno - objasnio je on.

 

Prema njegovim rečima, mladić koji je sinoć povređen je izgubio vid na jednom oku dok je devojka koja je unutra bila lakše povređena. U trenutku eksplozije u stanu nisu bili deda i unuka jer ju je on odveo napolje....

 

***

Komentar

***

 

 

To bezakonje je počelo 1945.,  kada su komunisti (zlupotrebili antifašizam) i zgrabili vlast, uselili se u TUĐE vile na Dedinju i & proterali prave vlasnike. Da bi osigurali svoju veliku pljačku, pustili su narod da sitno kraducka; tako je haos počo da se uvećava. Sprečili su da od 1990., budemo deo EU, plaše se pravne države, revizije, jer bi u njoj morali da vrate oteto. To je uticalo na način njihove politike. Umesto tranzicije i demokratije umesto da budemo deo EU, uz ratove iselili su nas u Afriku i Aziju, u savezu su samo sa onim vlastima i državama gde je isto bezakonje u praksi (gde je vlast iznad zakona). Sada drže i političku i ekonomsku vlast, iznad su zakona. Postojeći zakoni se u praksi ne sprovode, vlast se ulaguje onoj većini koja "kraducka", koja ne-poštuje bilo kakve zakone i pravila. Najveći - apsolutni gubitnici su pošteni, moralni, radni, koji poštuju zakone i red, njih nema ko da zaštiti, po prirodi su vaspitani, veoma retko, počine zločin, kada uđu u afekt, kao ovaj programer ili gosođa Coka koja je ubila " mafijaškog invenstitora" (koji ju je prevario i pokrao), što je i ovde slučaj. Bez 6 oktobra  (lustracije od 1945.) Srbija će samo dalje propadati i nestajati!

 

Zoran Sokić

1.09.2023.

Нема коментара:

Постави коментар