четвртак, 14. март 2024.

 

Mališić: Nit koja spaja priče u „Radaru“ – ako imate vezu sa vlašću, možete da sprovodite korupciju



VESTI Autor: D. P. 14. mar 202409:18 4 komentara

 

 

Glavna i odgovorna urednica novog nedeljnika "Radar" Vesna Mališić izjavila je da je nit koja spaja sve priče u tom nedeljniku, koji je danas počeo da izlazi, da ako imate vezu sa vlašću imate i "otvorene kanale da zažmure sve institucije i da možete da sprovodite korupciju, kao i da se ponašate kao da ne postoje nikakva pravila". Pročitaj više:

 

https://n1info.rs/vesti/malisic-nit-koja-spaja-price-u-radaru-ako-imate-vezu-sa-vlascu-mozete-da-sprovodite-korupciju/?comments



 ***

 Komentar

 ***


Drag mi je Palton ali mi je draža istina.

 

"ako imate vezu sa vlašću, možete da sprovodite korupciju" da, to je trivijalna istina od prve desposke civilizacije u Sumeru,..., pa do današnjih despotskih država. Na našim fakultetima društvenih nauka to se nije učulo od 1945. Ali danas u doba interneta više niko nema pravo na alibi, što nije popunio svoje "rupe" u obrazovanju! Da zaključimo da "ako imate vezu sa vlašću, možete da sprovodite korupciju" nije nam potrebno "istraživačko novinarstvo", to je trebalo da bude trivijalno opšte PRED ZNANJE.

 

Ps. Ne samo što se o despotskim društvima ništa nije učilo na našim fakultetima od 1945; nego ni naši nedeljnici (NIN, Vreme....) čak ni od 1989,1990 do danas nisu čuli za taj za Srbiju najvažniji fenomen: despotski političko/kulturni fenomen.

 

Zoran Stokić

14.03.2024.

Нема коментара:

Постави коментар