субота, 16. март 2024.

 

Zbog Generalštaba, Vesiću i Brnabić zabraniti bavljenje politikom

Ekološki ustanak

 

VESTI Autor: N1 Beograd 16. mar 202416:45 N1/Marina Pupavac

 

"Bila su potrebna samo dva dana od kada je Ekološki ustanak obelodanio dokumenta da sve maske padnu i da bi se ogolile sve laži Gorana Vesića", saopštavaju iz tog pokreta i pozivaju na ostavke i zabranu bavljenja političkim životom Goranu Vesiću i Ani Brnabić.

Kako podsećaju, „svi američki mediji objavili su šta je plan Ričarda Grenela i Džereda Kušnera, koji su nam umesto Gorana Vesića predstavili kako će izgledati budući kompleks Generalštaba“.

„S obzirom na gore navedeno, Ekološki ustanak zahteva od ministra (u tehničkom mandatu) Gorana Vesića, da hitno, bez odlaganja, podnese ostavku na mesto ministra zbog obmanjivanja javnosti u pogledu tajnih pregovora i dogovara za kulturno istorijsko dobro – zgrade Generalštaba“, navode iz Ekološkog ustanka.

Takođe, kako je, dodaju, ministar Goran Vesić „obmanuo javnost i izneo neistine i time doveo u zabludu građane Srbije“, a što je „potvrđeno izjavama vlasnika američkih kompanija“, iz Ekološkog ustanka zahtevaju da se Vesiću zabrani svako dalje učestvovanje u političkom životu – „da li u svojstvu ministra ili bilo kojoj drugoj javnoj funkciji“.

„Ovakvim postupanje Goran Vesić je pokušao da prikrije činjenice, izneo je neistine i time potvrdio da nije dostojan da obavlja bilo koju javnu funkciju. Takođe, zahtevamo podnošenje ostavke i zabranu daljeg aktivnog učešća u političkom životu Srbije i premijerke Ane Brnabić, koja je Gorana Vesića ovlastila za ovakve nelegalne poslove, te prikrivala činjenice u vezi kulturnog dobra od velikog značaja ‘Generalštaba'“, saopštavaju.

Smatraju i da „nakon otkrivanja ove malverzacije, Ana Brnabić ne može da obavlja funkciju predsednika Narodne skupštine jer ne radi u interesu građana Srbije, niti poštuje Ustav i Zakone ove zemlje“.

 

***

Komentar

***

 

 

Vi se čudite za zgradu Genralštaba. Zapadnjaci su pragmatični, kada god su bili u kontaktima sa despotijama, pravili su se "Toše" o tome kako se živi u tim državama, posao je uvek imao prednost. Jedan primer - opera "Boris Godunov", polako ne nije Musorski, nego Johann Mattheson (u maniru Kajzera, Hendla, Telemana) – komponovao ju je 1710., za Hamburšku operu na Gensemarktu, delo je iznenada pre premjere povučeno sa repertoara. Partitura je pala u zaborav, na kraju je završila u biblioteci grada Hamburga i dugo se smatrala izgubljenom. Tek krajem 20. veka opera je pronađena u Jermeniji i vraćena u Hamburg, gde je premijera konačno održana 2005., nakon skoro 300 godina zakašnjenja. Mesto radnje je Moskovski Kremlj. Radnja opere se vrti oko priče o tome kako ruski princ Boris Gudenov spletkama dolazi na vlast i postaje ruski car. Rusija je htela da 1710., u Hamburgu osnuje trgovački i posmatrački centar, koji je, između ostalog, trebao da izveštava šta se dešava u severnoj Nemačkoj. Gradska vlast je zaključila da bi ova Matesonova opera mogla loše da utiče na saradnju Rusije i grada Hamburga, pa je operu skinuta sa repertoara.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=M5t2xx6Q_jQ&list=OLAK5uy_mViV5efHTDQQQD1R4qZqe-nOtNM6Snjec&index=1

Boris Godunov: Overture  ///opera u 69 delova///

 

Na primer:

 

https://www.youtube.com/watch?v=74e2rhAxc0Q&list=OLAK5uy_mViV5efHTDQQQD1R4qZqe-nOtNM6Snjec&index=25

Boris Godunov, Act 2: Birgst du Sonne Imate li sunca?

 

 

Zoran Stokić

16.03.2024.

Нема коментара:

Постави коментар