понедељак, 22. април 2024.

 

AI snimak Mona Lize kako repuje postao viralan na internetu: "Kad bi Da Vinči ovo video" VIDEO

 

 

Snimak Mona Lize napravljen uz pomoć veštačke inteligencije napravio je pravu pometnju na internetu.

 

Izvor: B92

 

 

Pogledati:

https://www.b92.net/zivot/aktuelno/16158/ai-snimak-mona-lize-kako-repuje-postao-viralan-na-internetu-kad-bi-da-vinci-ovo-video-video/vest

 

 

AI snimak Mona Lize kako repuje postao viralan na internetu: "Kad bi Da Vinči ovo video" VIDEO

Gorodenkoff/Shutterstock

Nova AI tehnologija nazvana VASA-1 može da snima fotografiju i audio-isečak, a Microsoft je ovo predstavio snimkom Mona Lize, koji je pregledan više od sedam miliona puta.

 

U videu Mona Liza repuje uz pesmu Paparazzi koju je En Hatavej izvela u talk show-u Konana O'Brajana 2011. godine.

 

Video je ubrzo postao viralan, pregledan je samo na jednom profilu više od sedam miliona puta, a komentari su se samo nizali.

 

"Ovo je presmešno, plakala sam od smeha", "Još jedan zastrašujući AI video", "Ovo je jezivo" i "Kad bi samo Da Vinči mogao ovo da vidi", neki su od komentara.

 

 

***

Komentar

***

 

 

Duhovito i zabavno. Nije ni - staro - obavezno starinsko, primer Rabelov "Haos". A može i staro u novom ruhu (aranžmanu), na primer, Purcell: "Wondrous Machine" Arr. Voice & Electric Guitar ili Purcell "Wondrous Machines · Gooral". Zaboravljena prošlost. Sv. Kikilija (Cecilija)  zaštitnica muzike, muzičara, pevača, pesnika, zanatlija koji prave muzičke instrumente i slepih – slavila se 22. novembra. Persl, A. Skarlati, Hendl,...,Britn su joj pisali Ode; Botičeli, Rafaelo, Pusen,..., Rubens  su je ovekovečili na slikama. Pesnici su joj pisali pesme, najpoznatija je Džona Drajdena 1687., – "Pesmu za dan svete Cecilije", gde se razvija ideje drevnih o primordijalnom  stanju haosa i stvaranju nebeske harmonije i sveta pomoću muzike. Ovo je podstaklo Jean-Féry Rebela da komponuje 1737.,"Les Elémens" koji započinju "Haosom" - disonantnim akordima, koji pomeraju fokus sa važnosti pojedinačnih zvukova, naglašavajući umesto toga karakteristike koje se odnose na tembr, teksturu i dinamiku; ova - zvučna masa - lako bi mogla biti pomešana sa atonalnim delom nekog avangardnog kompozitora iz 20-og veka.  "Wondrous Machine" je VIII stav Perslove " Ode on St. Cecilia's Day"!  

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=85muveKLR-w

Wondrous Machines · Gooral

 

*

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kc_lJLz88Ls

Purcell: Wondrous Machine (Arr. Voice & Electric Guitar)

*

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kq4k6-8jeQM

Henry Purcell: "Wondrous Machine!" [L'Arpeggiata, Christina Pluhar]

 

 

 

*

 

https://www.youtube.com/watch?v=dnlaCenlNHk

Rebel -〈Les Elemens〉1737 / 1. Le Cahos (Reinhard Goebel / Musica Antiqua Köln)

 

 

Zoran Stokić

22.04.2024.

 

Нема коментара:

Постави коментар