петак, 12. април 2024.

 

Majić: Srbija kao „oteti avion“, pregovara se sa otmičarima

 

 

VESTI Autor: nova.rs 11. apr 202423:14 25 komentar N1

 

 

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić ocenio je kako je vladajuća struktura trenutno u fazi "kupovine vremena".

„Vidimo jednu mučnu trgovinu budućnošću ovoog društva u stanju izuzetno teške političke krize“, prenosi nova.rs.

On je ocenio i kako je očigledno da vladajuća struktura nije stvarno spremna da se odrekne nečeg što smatra izuzetno bitnim, a to su, kako je kazaom mehanizmi za permanentno dobijanje izbora bez obzira na realnu volju birača.

„Tu je sada veoma teška situacija“, kazao je Majić.

On je rekao kako je svojevremeno situaciju u Srbiji nazvao „situacijom otetog aviona“.

„Putnici se nalaze u otetoj letelici, jer su naše institucije otete, ovde imamo neke pilote i osoblje, ali imamo otetu letelicu u smislu otetih institucija, procedura i ustavnih prerogativa i vi sada razgovarate sa tim otmičarima kako da se to završi u iole civilizacijskim okvirima i da ne bude žrtava“, rekao je Majić.

„Vi imate sa jedne strane ljude koji su evidentno bili spremni da kompletni državni aparat upregnu u nečasne radnje i vi sad pregovarate da od toga odustanu kod narednih izbora“, dodao je on.

On je u „Među nama“ još rekao i kako je tužilaštvo u Srbiji „potpuno paralizovano“.

Pogledajte celo gostovanje na početku vesti.

 

 

***

Komentar

***

 

 

Avion je otet 1944., 1945. Tito je umro 1980 a mi 44 god propadamo jer nemamo elitu koja bi se - idejama - bavila na objektivan način. Saznanje u subjektivnom smislu je irelevantna za izučavanje naučnog, političkog, ekonomsog - saznanja. Problem naše, srednje klase, a tu spada i obrazovna, naučna, kulturna, politička elita je u tome što oni kada razmišljaju, raspravljaju - o segmentima naše stvarnosti - ne postupaju kao u svojim strukama - nepistrasno - objektivno; već oni u razmišljanju i donošenju odluka nisu u stanju da se odvoje od svog subjektivnog sveta, svoje lične istorije, svojih psiholoških tokova, verovanja i želja - nastupaju - subjektivno! Zato nam se stalno događaju metamorfoze despotskog društva – koje je zarobljeno u subjektivnom.

Zoran Stokić

12.04.2024.

Нема коментара:

Постави коментар