четвртак, 4. април 2024.

 KLJUČNE TAČKE UBISTVA DANKE ILIĆ

Ubice je udarile kolima na 30 metara od kuće, pa se odvezli do deponije: Rešili se tela za manje od 2 minuta!

 

 

Danka Ilić ubijena je na 30 - 40 metara od dvorišta kuće gde ju je majka poslednji put videla. Ubice su je udarile kolima (nije bila mrtva pa su je udavili), a potom se odvezli na deponiju na Starobanjskom putu, gde su se rešili tela. "Blic" vam donosi ključne tačke ubistva Danke Ilić.

 

https://www.blic.rs/vesti/hronika/mapa-kljucne-tacke-ubistva-danke-ilic-ubica-se-resile-tela-za-manje-od-2-minuta/epq5z3b

 

 

***

Komentar

***

 

Sam čin gaženja Danke je nesretni slučaj, kao toliko gaženja male dece u nas, čaki u sopstvenom dvorištu, od strane oca, dede i tsl.  Ali prikrivanje tog događaja se pretvorilo u patologiju, jer su učesnici sa empatijom blizu nule. Ta tako mala empatija je proizvod društvenih obrazaca, naročito 1990-2024 u Srbiji koja je u "večnom ratu sa sama sobom"! Empatija - čovek oseća šta je prikladno za situaciju druge osobe, a ne za svoju. Empatije - omogućuje altruizam i saosećanje za druge u fizičkoj, psihičkoj ili ekonomskoj nevolji; osećanje krivice zbog nanošenja štete nekome; osećaj ljutnje na druge koji čine štetu; osećanja nepravde i tsl. Iako Homo sapijens ima zajedničku evolucionu prošlost  društva su kroz istoriju imala različite morale. Emocije, empatija su gradivne cigle budućih moralnih pravila. Menjajući raspored tih cigli proizilaze različita moralna pravila. 


*


Kad si preko tri decenije prolazio na crveno svetlo na sociološkim semaforima to je to(!) Saobraćaj  je - SLIKA STANJA - u društvu, haotično društvo takav je i saobraćaj. Vozači svaki dan gaze ljude po putevima, ulicam,...,čak i na pešačkim prelazima. Nisu u stanju da prilagode vožnju USLOVIMA  PUTA. A tek kad ti nešto SLUČAJNO "iskoči"...sledi  velika tragedija. U Beogradu u malim ulicama, kad POJURE vozila, ako istrči dete za loptu, gotovo pregaženo....ne pomažu ni "ležeći policajci", nesocijalizovan narod, nije imao ko da socijalizuj. Decenijama naš narod - koji očito nije homo politikus, nije građanin, nego je ostao "lukavi" nesocijalizovani  podanik - malograđanin - na to nije reagovao; misli da je moguće da samo ON i negovi bliski srodnici prežive; otuda - nije izašao na ulece - i kazao "neću da živim u zemlji gde se to događa" a nije to sankcionisao ni na političkim izborima; tek kada se tako šta desi njegovom bližnjem, onda - kuku lele, učinak kuku lele je u sociologiji NULA!

 

A tek ova PATOLOGIJA, koju smo danas  saznali, malograđane  je iznenadila, zaboravi su na bogatu i brojnu patologiju od 1990-2024, gde su, u njihovom komšiluku, zvezde klana iz Zemuna,..., pa razne Velje Nevolje  mlele u mašini  za meso svoje žrtve i ,..., zaboravi  su svu tu patologiju, kriminalnu, kao i – ratnu (hladnjače sa leševima ubijenih na dnu jezera i &) - koja se prelila na društvo koje nije doživelo katarzu, nije imao ko da "okrene list" i napravi otklon od ratova i kriminala.

 

Zoran Stokić

4.04.2024.

Нема коментара:

Постави коментар