четвртак, 29. фебруар 2024.

 

Franko Nero: Odigrao sam sve što sam želeo, ali ne idem u penziju

 

 

SHOWBIZ Autor: Tanjug 29. feb 202418:39 Shutterstock/ Andrea Raffin

 

 

Italijanski glumac Franko Nero (82) saopštio je da nema nameru da se penzioniše, pošto je na festivalu Filming Italy-Los Anđeles dobio nagradu za životno delo.

 

„I dalje želim mnogo da radim, iako sam sve odigrao sve uloge koje sam želeo. Nedostajali su samo dirigent orkestra i uloga pape, ali sam i to ostvario poslednjih godina“, rekao je Nero za italijansku novinsku agenciju Ansu.

 

Franko Nero je domaćoj publici poznat po ulozi Mikelea Rive u filmu „Bitka na Neretvi“, a neke od njegovih najpoznatijih uloga uključuju Đanga u istoimenovim filmu i Lanselota u „Kamelotu“.

 

 

***

Komentar

***

 

 

Mali dodatak za Frankovu biografiju. Ni Franko Nero ni njegova supruga Vanessa Redgrave nisu mogli da  odole a da ne glume u italijanskom trileru, filmu njihovog sina reditelja Carla Nera – "Uninvited" 1999. Ukratko: Toni je optužen da je ubio njujorškog biznismena, njegovu ženu (Mrs. Ruttenburn - Vanessa Redgrave) i njihovu decu. Toni je  imao dugotrajnu opsesiju Mrs. Ruttenburn, uhapšen je na osnovu sumnjivih posrednih dokaza. Ciničnog, ambicioznog advokata (Ralph Barolo - Franco Nero) ne zanima da li je njegov klijent zaista počinio zločin. Umesto toga, on želi da se uveri da Toni može da konstruiše ubedljivu priču u svoju odbranu. Franko je ovde bio brilijantan - supruga i sin nisu mogli da mu pariraju! Nadam se da će i Franko nastaviti da glumi dugo poput, na primer, Sofije Loren. I Sofija je bila brilijantna u filmu čiji je reditelj bio njen sin Edoardo Ponti, 2002., "Between Strangers" (Mira Sorvino, Deborah Unger, Pete Postlethwaite, Klaus Maria Brandauer). Dobar i dug život nije ništa drugo do u praksi postići uravnoteženo stanje organizma, kako duše, tako i tela tj. biti u harmoniji sa samim sobom, drugim ljudima i svetom u celini – a u tome nam najviše pomaže ljubav prema poslu kojim se bavimo!

 

Zoran Stokić

29.02.2024.

Нема коментара:

Постави коментар