уторак, 27. фебруар 2024.

 

Hapšenje Novice Antića i drugih članova Vojnog sindikata u ORVEL Srbiji

 

Sumanuto - ORVEL - hapšenje članova vojnog sindikata, slično kao što su onomad hapsili sudente.  Htedoh da napišem komentr o tome, ali je KGB ispostava za Srbiju bio BRŽI – pa je ograničio pristup medijima.

KGB ispostava u Srbiji započeo je ovih dana da ograničava protok na globalnim mrežama u Srbiji. Podelili su snanovništvo na botove i "nepijatelje"; neprijateljima zautavljaju protok na mrežama. Državni novac, novac naroda, troše na očuvanje ORVELOVSKE Srbije. Nije im bilo dovoljno što su mediji NJIHOVI, što na njima plasiraju samo botovske ideje, sada su se ustremili na privatne blogove, na komentare koje građani pišu na vesti u medijima.

Šta je sledeće Vučiću ("Šta je sledeće Miloševiću" – što je onomad  pitao Ćuruvija)? Novičok, otrovne pečurke, bugarski kišobran,..., kamioni sa peskom za "nepijatelje" Putina.

 

***

 

Brat Novice Antića: Rođendansko hapšenje mog brata pokušaj političkog pritiska na vojni sindikat

VESTI Autor: N1 Beograd 27. feb 202410:35 > 11:00 N1

 

Brat predsednika Vojnog sindikata Srbije Vaso Antić izjavio je za N1 da je njegov brat Novica Antić priveden u PU Kragujevac, a da će nakon toga biti prebačen u Novi Sad, gde je najavljeno njegovo zadržavanje pod optužbom za "proneveru". On je ocenio da se institucije sistema zloupotrebljavaju, ocenjujući ovo hapšenje kao - političko. Uveren je da vojni vrh želi da postavi nove ljude u ovaj sindikat, koji bi bili poslušni.

On je dodao da je pored privođenja njegovog brata, kome je danas rođendan, privedeno i više članova i funkcionera tog sindikata.

„Moj brat je nakon pretresa stana i oduzimanja određenih predmeta odveden u policijsku stanicu u Kragujevcu. Tu treba da bude saslušan i odveden u Novi Sad na zadržavanje, kako su rekli, po nalogu tužioca, odnosno sudije za prethodni postupak. Radi se o navodnom predmetu o nekoj proneveri u Vojnom sindikatu Srbije. Inače, nije samo moj brat priveden, privedeni su i ostali članovi Upravnog odbora“, kaže Vaso Antić.

On je optužio direktora VBA Đuru Jovanića da stoji iza ovog hapšenja. Za njega kaže da mu je prošle godine istekao petogodišnji mandat, i da zbog toga sada krši zakon obavljajući tu funkciju.

Vaso Antić otkriva da je prilikom pretresa kuće odnet poslovni telefon njegovog brata i laptop koji koristi za potrebe sidnikata.

Slaže se sa ocenom lidera stranke “Srbija centar“ Zdravkom Ponošem da je u pitanju političko hapšenje.

„Iako se Novica bori u skladu za zakonom za potrebe sindikata, očigledno im smeta njegov uticaj“, istakao je Vaso Antić.

Dodao je i da je angažovan veći tim advokata.

„Želja je samo da se obavesti javnost kako bi se sprečile eventualne druge zloupotrebe koje mogu da se dese mimo javnosti“, dodao je on.

 

Zoran Stokić

27.02.2024.

Нема коментара:

Постави коментар