среда, 1. март 2023.

 

Direktor FBI: Uzrok pandemije kovida verovatno incident u kineskoj laboratoriji

 

SVET Autor:Hina 01. mar 202307:53  AFP/ STR

 

Direktor FBI Kristofer Vrej je u utorak rekao da je ta agencija procenila da je pandemiju koronavirusa verovatno izazvao incident u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu.

„FBI već neko vreme procenjuje da je izvor pandemije najverovatnije potencijalni laboratorijski incident u Vuhanu“, rekao je Vrej za Fox Njuz.

Njegova izjava je usledila posle nedeljnog izveštaja Vol strit džurnala prema kojem je američko Ministarstvo energetike s malom pouzdanošću procenilo da je pandemija nastala nenamernim curenjem virusa iz kineske laboratorije.

Deo agencija smatra da je pandemija naverovatnije rezultat prirodnog prenosa sa životinje na čoveka, a neke su neodlučne, objavio je Džurnal.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je u ponedeljak da američka vlada nema konačan zaključak i konsenzus o poreklu pandemije.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova se pozvalo na izveštaje Svetske zdravstvene organizacije i Kine, koji su ukazivali na prirodno poreklo pandemije, a ne na curenje iz laboratorije.

Vrej je rekao da ne može da kaže mnogo detalja o proceni agencije jer su to poverljive informacije.

On je optužio kinesku vladu da „čini sve što može kako bi pokušala da spreči i pomuti“ napore Sjedinjenih Država i drugih zemalja da saznaju više o poreklu pandemije.

 

***

Komentar

***

 

Radi se o slučanosti, po mome mišljenju, a ne o nameri! 2012 je 12 rudara čistilo rudnik gde borave šišmiši svi su oboleli od nepoznate bolesti, 6 umrlo...Kina je zato, kupila tehnologiju iz Francuske, pomoću Francuske opremila je laboratoriju u Vuhanu savremenom opremom, postali  su svetski centar br:1 za istraživanje te vrste virusa što se tiče opreme, ali da li su imali ljudske resurse koji bi tu radili? Po mome mišljenju ne! Pre zvanične pojave virusa 5 naučnika iz Vuhana je bilo na lečenju u bolnici..."opravdano verujem" da je virus nekim slučajnim bagom (kršenje neke procedure) prešao na naučnike; naravno moguće je da je neka od životinja iz eksperimenata završila na pijaci u Vuhanu ("kraduckanje" naroda je u Kini kao dobar dan) i tsl. Neodoljivo podseća na havariju u SSSR u Černobilu, kršenje procedure, ljudski faktor, strah od šefova, zataškavanje, ne regovanje na vreme, i dobismo nuklearnu eksploziju....a sad dobismo pamdemiju.



*



@Milan ///Ovog puta ne "sumljas", vec si siguran u svoje izlaganje? 😁

Naucnice, ne pise se "ne reagovanje", to je jedna rec.////

 

Milane hvala, samo čabe gubite vreme. Prvo "skoči" (preživi) pa kaži "hop"! Pravopis, gramanita je za građane u Češkoj, Švajcarskoj, Danskoj i &  to nije uputno u vojnom logoru/frontu, Lazi Lazarević i tsl. Srbija, niste primetili, je već 33 g ruska gubernija, koja je potpuno ugušila društvo; našta može da liči država u kojoj neodgovorna  vlast 33 g PRIMARNO vodi borbu za geostrateške interese Rusije (a ne Srbije, od pada zida u Berlinu 1989., naš interes je bio rat ni po koju cenu) - ne vrši socijalizaciju - čak i gore od toga umesto socijalizacije 24h promovišete mržnju, razaranje, bahatost, primitivnost. Za razliku od vas (plašite se da napišete ime i prezime) ja sam se za građansku/demokratsku Srbiji borio 40 godina, živeo u skladu sa onim što sam govorim i za to bio kažnjen tako što sam gurnut na marginu društva – pa sada životarim kao da sam bio neradnik, probisvet i tsl. Da ste se svi vi silni poznavaoci pravopisa sve te decenije, umesto borbe oko pravopisa - borili i izborili - da se SRUŠI apsolutno neodgovoran DESPOTSKI  SISTEM  - sada bi mi svi mogli da se bavimo bilo čime pa i pravopisom. 

Zoran Stokić

01.03.2023.

 

1 коментар:

  1. A i Milan bi mogao početi da piše na "srpskoj" tastaturi a ne na "ošišanoj" latinici. Nema uređaja danas u 21. veku koji ne podržava srpsku/hrvatsku latinicu. Ali on je očigledno suviše lenj da je instalira.

    ОдговориИзбриши