среда, 9. март 2022.

 



Rat iz ugla BDP



Već godinama - Ruski bruto domaći proizvod (BDP) je nešto manji od 2% svetskog. Udeo kineske privrede je oko 17%, udeo Evropske unije zajedno sa Britanijom je bio oko 21 %, a SAD oko 24 %. Udeo Zapada (ako se dodaju Japan, Kanada, Australija) je 55% 

Znači 2 supersile Rusija-SAD jedna ima 2%-24% 

Imati onoliku teritoriju i onolike rezerve sirovina (carska Rusija, SSSR, Rusija) i 2%  o tome se radi – potpuno neuspešan vekovni despotski sistem u osnosu na liberalno građansko društvo. Despotski sistemi mogu biti relativno uspešni samo tamo gde je stanovništvo super brojno kao u Kini. 

Sve što ima Rusija to su nuklearne bombe kojima preti planeti Zemlji - zato što je poptuno neuspešna država i društvo. Za neuspeh joj krivi drugi - a ne oni sami!


Zoran Stokić

9.03.2022.

1 коментар:

  1. "Za neuspeh joj krivi drugi - a ne oni sami!"

    Evo jednog komentara sa Twittera sa istovetnom tvrdnjom (mnijem, istinitom).

    https://mobile.twitter.com/mumSELondon/status/1500821564199161857

    "When I visited ru about 9 yrs ago, I realised one mental oddity about russians:

    Russians ALWAYS blame others for everything. It is NEVER their fault. Never: it can be US, Nato, president, mayor, neighbour - never them.

    They are incapable to TAKE RESPONSIBILITY.

    80yr brainwash"

    ****

    Izvinjavam se ako će ovo zazvučati grubo u nečijim ušima, ali većina Srba takođe okrivljuje te famozne "druge" za skoro sve svoje probleme, i drušvene & ekonomske, a bogami i mnoge druge. Isti mentalni sklop kao u "braće" Rusa.

    ОдговориИзбриши