среда, 11. јануар 2023.

 

Preminula Tatjana Patic, manekenka iz kultnog spota Džordža Majkla

 

SHOWBIZ Autor:N1 Beograd11. jan 202319:24 Izvor: Frazer Harrison/Getty Images/AFP

 

https://www.youtube.com/watch?v=diYAc7gB-0A

George Michael - Freedom! ’90 (Official Video)

 

Jedan od najčuvenijih supermodela iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, Nemica Tatjana Patic, preminula je u 57. godini.

Patic je postala poznata nakon što je glumila u kultnom spotu Džordža Majkla za pesmu „Freedom“, zajedno sa Sindi Kraford, Lindom Evanđelistom, Naomi Kempbel i Kristi Tarlington.

David Livingston/Getty Images North America/Getty Images via AFP

Ana Vintur iz Voga odala je počast preminuloj manekenki, napisavši: „Tatjana je uvek bila evropski simbol šika“.

Uzrok smrti za sada nije poznat.

 

***

Komentar

***

 

U 57., tragično, jedan od najboljih muzičkih spotova u popularnoj muzici. Hvala Majklu "što je bio umoran od pritiska slave" pa nije hteo da se pojavljuje u spotovima, nego je inspirisan legendarnim portretom supermodela Pitera Lindberga Naomi Kembel, Linde Evangeliste, Tatjane Patic, Kristi Tarlington i Sindi Kraford za naslovnicu britanskog izdanja Voguea iz januara 1990., – i što je odlučio da se one pojave u njegovom spotu. Rečeno učinjeno – učinio režiser David Fincher 1990. Inače ovo samubilačko/sumanuto "izvođenje" Srbije iz civilizacije i involucija koja traje 32 godine započelo je ukidanjem muzičkih spotova, na "našim" TV kanalima, popularne muzike koja je nastala na Zapadu. Zamenjena je turbo/sega/mega hitovima Azije/orjenta, taj se plimi talas snižavanja svih dostignutih standarda onda polako počeo prenositi na sve segmente društva i sve struke - sve je postalo sega/mega/pink. 

 

 

 

*

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=JQ2DVwSVIIo

George Michael - Too Funky (Official Video)

 

Ps. Nažalost nije se pojavila u, sličnom George Michael spotu, spotu za "Too Funky" 1992. Video klip pesme je napravljen u saradnji sa Thierry Mugle i uključuje brojne modele uključujući Eva Herzigová, Linda Evangelista, Nadja Auermann, Emma Sjöberg, Estelle Hallyday, Shana Zadrick, Tyra Banks e Beverly Peele. Pojavljuju se i glumice attrici Julie Newmar e Rossy de Palma umetnici Lypsinka e Joey Arias.

 

 

Zoran Stokić

11.01.2023.

Нема коментара:

Постави коментар