понедељак, 9. јануар 2023.

 

Profesori oduševili region: Đacima čestitali Novu godinu prerušeni u pop zvezde

 

LIFESTYLE Autor:nova.rs09. jan 202313:51 Izvor: Shutterstock

 

https://rs.n1info.com/lifestyle/profesori-odusevili-region-djacima-cestitali-novu-godinu-preruseni-u-pop-zvezde/

 

Profesori iz Gimnazije Josip Slavenski u Čakovcu u Hrvatskoj došli su na genijalnu ideju. Povodom praznika, odlučili su da se „preruše“ u najveće zvezde pop kulture i rekreiraju kultne omote albuma koji su obeležili istoriju muzike.

„Nije li upravo sada pravi trenutak da predstavimo iznenađenje koje su svojim dragim učenicima priredili njihovi duhoviti i kreativni profesori? Daaaaa, naravno da jeste! Lejdi Gaga, Dejvid Bouvi, Bitlsi, Mišo Kovač, Kvin, Nirvana i brojni drugi poznati muzičari zavladali su ovih praznika školskim hodnicima i uskočili u novo izdanje kako bi najdražim gimnazijalkama i gimnazijalcima poželeli što uspešniju, veseliju i raspevaniju novu godinu. Vežimo pojaseve, polećemo“, napisali su na Fejsbuk nalogu.

A rezultati su fantastični – profesori su se zaista potrudili da ožive muzičke ikone i njihove nezaboravne albume.

Grupa profesorki je tako postala ABBA.

Profesorka Zdravka Grahovec je maestralno izvela transformaciju u Dejvida Bouvija.

A tu je i hrvatska Lejdi Gaga – ne primećujemo razliku.

Profesor se baš potrudio da postane beba sa slavnog omota Nirvane.

I omot sa albuma benda Kvin je besprekorno rekreiran.

Posebno oduševljava profesor koji je oživeo čuveno dreg izdanje Fredija Merkurija iz spota za pesmu „I want to break free“.

Zanimljivu transformaciju izvela je profesorka koja je postala Madona.

A tu su i Mišo Kovač i Severina.

Koja vam se transformacija najviše dopada?

 

***

Komentar

***

 

Bravo za veliku dozu dobronamernosti, naklonosti i ljubavi ovih pedagoga. Već je Lesing u 101-om eseju "Hamburška dramaturgija" 1767., učio da je moguće da se poboljšamo pomoću smeha, senzibilnosti i imitacije - put je to ka proširenju svesti, razumevanju, empatiji. Prosvetiteljska doktrina katarze  - da se kroz saosećanje dogodi moralna promena u gledaocu. Da bi glumac proizveo moralno usavršavanja - on na pozornici mora biti "isto" što i gledaoc - kao da je i on sam gledaoc! Bravo, đaci su dobili - pomoću niza pozitivnih i negativnih emocija na sceni: zabave, zadovoljstva, prezira, sramote, uzbuđenja, krivice, ponosa na postignuće, olakšanja, zadovoljstva i stida – ono što je najvažnije; jer ne uči se za školu, već za život - ljubav prema životu.

Zoran Stokić

10.01.2023.

 

Нема коментара:

Постави коментар