недеља, 20. фебруар 2022.

 

Rusija versus Ukrajina

Predsednik ES: Ne možemo Rusiji da nudimo maslinovu grančicu unedogled

 

SVET Autor:Beta20. feb. 202214:5823 komentara Izvor: YVES HERMAN/POOL/AFP

 

Zapadnjaci ne mogu da nude "maslinovu grančicu" unedogled dok Rusija podiže tenzije duž ukrajinske granice, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

„Ostaje veliko pitanje: da li Kremlj želi dijalog“, upitao je Mišel na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

„Ne možemo zauvek da nudimo maslinovu grančicu, jer Rusija sprovodi raketne testove i nastavlja da gomila trupe na ukrajinskoj granici“, dodao je.

On je ponovio rešenost zapadnih zemalja da na svaku agresiju na ukrajinsku teritoriju odgovore paketom sankcija prema Rusiji.

Rusija se "nadala da će uneti podelu, da će oslabi naš savez, da će nas podeliti, ali je uradila upravo suprotno", rekao je Mišel.

 

***

Komentar

***

 

Simbol ujedinjene nemačke nacije, koji je stvoren nakon rata s Francuskom 1870/71, bila je i ostala „vojska“. Seljaci, građani, radnici, intelektualci, protestanti, katolici, Prusi, Bavarci,..., svi su u vojsci videli simbol nacije. Kad je izbio I svetski rat, celi se nemački narod, pretvorio u jedno!  Hitler je 1914. zapisao da je nakon „izbijanja rata pao na kolena i zahvalio se Bogu“. Nenameravana posledica jednog paragarafa u Versajskom ugovoru po kome se „raspušta nemačka vojska“ (ukinuto je tradicionalno služenje vojnog roka) orvorila je Hitleru vrata, samo je tako on bio moguć – omogućilo ga je fanatično mitingaško ruganje „Versaju“ i „Diktatu“ koji je zabranio „vojsku“ (tj. njihovu „religiju“); nacionalsocijalistička partija stupa na mesto vojske; svaki Nemac - muškarac, žena, dete, vojnik ili civil - može postati nacionalsocijalist; može upražnjavati ono što mu je „diktat iz Versaja“ uskratio! Ako tome dodamo i drugu nenameravanu posledicu Benkrota svetskih berzi – za koji je Hitler okrivio Jevreje – hitlerizam je rođen. Ne tvrdim nikavu sličnost između Nemačke i Rusije; samo mi se čini da se „sličan“ proces razmišljanja - "vraćanje ugleda naciji" - odvija u glavi Putina tj. službe. Za raspad SSSR, te raspuštanje Varšavskog pakta kriv je NATO, a za siromaštvo su krive banke Zapada. Putin je taj koji vraća ugled naciji a to je moguće samo ako nestane NATO i banke Zapada – naravno sve to postići ideologijim „zadavi ih međusobno“!

Zoran Stokić

20.02.2022.

2 коментара:

  1. Überizbotoksirani ruski midžet Führer se igra dok se ne zaigra. No, jednom kada "dobije po fruli", kako je govorio moj deda, koji je vrlo dobro upoznao baćuške kada su pristigli ovde '44.g., neće mu više biti do zabave.

    Možda on misli u sebi: "posle mene, propast!", ali treba se ipak nadati da u toj prelepoj zemlji još ima racionalnih osoba koje će ga moći na vreme zaustaviti.

    ОдговориИзбриши
  2. Zapad je opet naseo na prazna obećanja jednog poremećenog diktatora.

    Kao i pre osamdesetak godina kada je oklevao da bilo šta preduzme protiv Hitlera i njegovih "mirovnih napora".

    "Samo malo da anektiram Austriju, pa to su moji...", "Samo da okupiram Sudete, pa tamo žive Nemci zaboga...", Samo malo da štipnem Poljsku, oni su golema pretnja za vaskoliki napredak Dojčlanda überallesnog ..', itd. i tsl.

    ****

    Nadam se da je ovo početak kraja ruskog midžet cara i velikog Zla. Ako ga njegovi nisu zaustavilisada, nadam se da će ga ipak neko zaustaviti jednom kada mu "ode mast y propast" i da neće ceo svet povuči za sobom u ambis.


    (Nažalost, na srpskim portalima, među komentatorima, je sveopšta egzaltacija. 80 do 95% posto komentatora se raduje početku rata koji su povela "naša pravoslavna braća". Ne razumem Srbe... pa oni najmanje treba da se raduju bilo kakvim sukobima, pogotovo ratovima. Ali, to je valjda "hrišćanaki")

    ОдговориИзбриши