недеља, 3. април 2022.

 

Otvaranjem biračkog mesta u Londonu počelo glasanje u inostranstvu

 

IZBORI 2022 Autor:Srna02. apr. 202213:00  Izvor: N1

 

Otvaranjem biračkog mesta u Ambasadi Srbije u Londonu jutros je počelo glasanje u dijaspori na izborima koji će sutra biti održani u Srbiji i na većini birališta u inostranstvu.

Biračko mesto u Londonu otvoreno je od 7.00 do 20.00 časova po lokalnom vremenu, a državljani Srbije danas će moći da glasaju i u SAD i Kanadi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Glasanje u inostranstvu biće organizovano na 77 biračkih mesta u 34 zemlje.

To je, kako su naveli, najveći broj biračkih mjesta koji će biti otvoren u inostranstvu od 2004. godine, od kada je dijaspori omogućeno da glasa u inostranstvu. Za glasanje u inostranstvu prijavilo se oko 40.000 državljana Srbije, što je, takođe, najveći broj prijavljenih birača od kada se izbori sprovode i u inostranstvu.

Zemlje u kojima će biti organizovano glasanje su: Austrija, Belgija, BiH, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Italija, Kanada, Katar, Kipar, Liban, Luksemburg, Malta, Mađarska, Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, SAD, Slovačka, Slovenija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švajcarska, Švedska i Španija.

Na predsedničkim i parlamentarnim izborima koji će sutra biti održani u Srbiji, biće otvoreno 8.255 biračkih mjesta. Pravo glasa ima 6.501.307 građana Srbije, koji će se opredeljivati između 19 izbornih lista i osam kandidata za predsednika.

 

***

Komentar

***

 

 

Kvalitet života određuju faktori: materijalni (stanovanje, splet ulica, trgova,...., prevoz...) i nematerijalni (bezbednost, obrazovanje, posao, društveni status, fizičko i mentalno zdravlje, pristup prirodi i tsl) saberi/oduzmi gde smo tu mi od 1990-2022? U faveli i Kolumbiji.

Uvek ista vlast se za sve te godine bavila samo ratovima (sa susedima, sa Zapadom) pa je život iz godine u godinu bivao sve lošiji – rapidno lošiji. Umesto političko/privredne  tranzicije 1990. umesto kvalitetnijeg života dobili smo ratove i bedan, apsolutno nesiguran život! Staljinistička Slobina bratija je za to vreme svoju političku moć pretočila i u ekonomsku moć. Ta turbo-sega-mega-pink "srednja klasa" iz dana u dan u Srbiji UVEĆAVA - FAVELU i KOLUMBIJU! Sada su apsolutni gospodari svega, kao prvo medija, zato izbori nisu ništa drugo do obična farsa! 32 godine kvalitet života je u apsolutnom padu po svim parametrima, a na svim “izborima” uvek ista vlast pobeđuje. Naravno kao u svakoj Severnoj Koreji, Iranu i tsl. A da je to tako, najjasnije pokazuje izjava ambasadora Rusije u Beogradu da "narod u Srbiji misli isto kao A.V.”

 

Zoran Stokić

3.04.2022.

Нема коментара:

Постави коментар