петак, 21. јануар 2022.

 

Austrija usvojila obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa za sve punoletne

 

 

SVET Autor:Beta/AP20. jan. 202220:0782 komentara Austrija, parlamentIzvor: Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner

 

 

Vakcinacija protiv koronavirusa biće obavezna za sve punoletne građane Austrije od 1. februara, odlučio je parlament u Beču. Austrija je postala prva zemlja u Evropi koja je usvojila takvu meru u borbi protiv pandemije. Za nepoštovanje mere predviđena je kazna do 600 evra.

 

Za uvođenje obavezne vakcinacije večeras se tajnim glasanjem izjasnilo 137 poslanika, a protiv su bila 33. Vakcinacija će od 1. februara biti obavezna za sve stanovnike Austrije od 18 i više godina, osim za trudnice, pojedince koji ne mogu da budu vakcinisani iz zdravstvenih razloga i osobe koje su preležale koronavirus u poslednjih šest meseci.

 

Zvaničnici Austrije navode da je obavezna vakcinacija neophodna, jer je stopa vakcinisanog stanovništva u zemlji i dalje preniska. Vladajuća koalicija kancelara Karla Nehamera obezbedila je podršku dve od tri opozicione parlamentarne stranke za uvođenje mere kojoj se oštro protivi jedino ekstremno desna Slobodarska partija Austrije.

 

Kada obaveza vakcinacije stupi na snagu 1. februara, vlast će prvo slati obaveštenje svakom domaćinstvu, a na sprovođenju novog propisa radiće od sredine marta. Policija će od sredine marta početi rutinski da proverava da li su građani vakcinisani. Od onih koji ne budu imali dokaz o vakcinaciji, pismeno će zatražiti da prime vakcinu, a ako to ne učine, preti im kazna do 600 evra.

 

 

 

***

Komentar

***

 

 

 

Na ovu vest pojavili su se brojni komentari (njih 82) tipa "nije slučano onaj čikica sa brkovima baš tu rođen". Prirodan komentar na to je bio (ovaj koji se nalazi dole) ali  - se čak i - N1 -  uplašio ovoga komentara (nije objavljen)!

 

 

 

 

*

 

 

Spinovanje. Kako je Hitler došao na vlast? Posle 1918. umesto polaganja računa i suočavanja sa ratnim porazom, podsticana je sveopšta iluzija, samozaborav, sveopšta hipnoza narodih masa. Okrenuli su se pseudo-mišljenju, svakovrsnim zabavama i sprotovima, naročito su pothranjivali razvoj sado-mazohističke ideologije, autoritarnu svest i poslušnost. Narod je plašen svim mogućim demonima i nakazama sa filmskog platna i iz romana (Frankeštajni, Golemi i Homunuskulusi), tj. učen je da se "haos instinkta" može obuzdati jedino "čvrstom rukom autoriteta". Izlaz nije tražen u kulturi geteovskog tipa već je tražen u novom Bizmarku, novom militarizmu.Ta klima masovnog bekstva od ogovornosti rodili su ideologiju hitlerizma. A ona se ispilila iz osećanja niže vrednosti, mržnje prema životu, iz sado-mazohističkih sklonosti. Ta ideologija se obraća ljudima koji su, usled slične strukture karaktera, te doktrine privlačile. Mreže te ideologije razapete su na sportskim stadionima, u "Kockaru Mabuzeu" i tsl. Somnabulizam, hipnoza, vrtoglavica, igra, ekstaza – vodili su nepogrešivo ka velikom vođi.

 

 *


Kao što svako može lako da uporedi, slično, kao u Nemačkoj posle 1918., se događa u Srbiji posle kapitulacije u Kumanovu 1999. Stvara se već 23 g prostor da se pojavi Hitler iz našeg sokaka. Pošto Sloba nije uspeo da izazove TREĆI SVETSKI RAT – možda će Hitler iz našeg sokaka konačno uspeti.

 

ZoranStokić

21.01.2022.

Нема коментара:

Постави коментар