уторак, 11. јануар 2022.

 

Triler patriota: Keba otpevao Noletu pesmu podrške "dušmani, bolesni umovi i otac nam je Bog" VIDEO

 

Patriotski duh je zavladao Srbijom, mnogi žuštro podržavaju našeg tenisera Novaka Đokovića, ali pevač Dragan Kojić zvani Keba uspeo je da u tome bude originalan.

 

IZVOR: B92 UTORAK, 11.01.2022. | 11:06 -> 11:25 Foto:Printscreen/B92

Pogledati video

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=01&dd=11&nav_id=2086383

 

 

Pevač narodne i folk muzike Dragan Kojić Keba, napisao je pesmu insipirisan novonastalom situacijom sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

Na svom Instagram nalogu je objavio insert iz pesme uz opis:

"Ne daj se Nole..Otac nam je Bog💕Ovo je demonstracija bolesnih umova naspram zdravog i sportskog uma tvoga."


 

***

Komentar

***

 


Totem i u 21 veku! Obožavanje - predaka, totema, zlatnog teleta - bez evolucije u moralu i duhovnosti (sa sve novim totemima, na pr, Trampom ili  Novakom) – dokle nas je dovelo u 21 veku? Za 200 g multinacionalni antimoral (tržište je sve, novac je sve, igra/sport/razonoda su iznad morala, laganje kao moralno načelo) doveo je planetu Zemlju do samouništenja. Totemizam je vera neke društvene grupe (loze, klana, plemena) da postoji „srodstvo“ sa nekom životinjom i tsl  sa kojom se simbolički emotivno povezuju u ritualnim radnjama  i koju poštuju jer im to srodstvo pomaže da prežive. Na pr, ako vam je totem „skakavac“ očekivalo se da će se i vaša grupa razmnožavati tako uspešno kao skakavci. U prvim državama kod Sumerana totem-Sunce/Bog/Despot. Za razliku od ove totemske faze  monoteističeke su religije ponudile rešenje opstanka - u sadašnjosti - od čovekove sposobnosti i morala - zavisi naše preživljavanje. Ali za tih 2500 g to se nije dogodilo,  one su izdale sopstveno početno učenje i postale su konformističke institucije koje su ometale razvoj čovekovog uma i morala. Totemizam je nastavio da živi – a anomija morala učinila je da su Hitler i Staljin bili totemi; uopšte: totem-političar, totem-sportista i tsl. Kada covid zaposedne Trampa/Novaka oni mogu da posegnu za "preskupim" lečenjem matičnim ćelijama i da za 1 dan pobede virus – ali njihovi fanovi to ne mogu iako nose totem slike Trampa/Novaka; slično je i sa vizama, dok njihovim fanovima policija na granici (neke države) bez obrazloženja može poništiti vizu to sa Novakom/Trampom nije moguće.


Zoran Stokić

11.01.2022.

Нема коментара:

Постави коментар