уторак, 4. јануар 2022.

 

Bekam ljubi kćerku u usta, pratioci šokirani i nije mu prvi put 

 


Bivši fudbaler Dejvid Bekam (46) Novu godinu je proslavio sa porodicom, a snimak na kome se vidi kako je dočekao ponoć, objavio je na Instagramu.

 

IZVOR: B92 UTORAK, 4.01.2022. | 11:23 -> 11:53 Foto: Profimedia


jen sa ćerkom Harper ušao u 2022. godinu, ali mnogima se nije svideo način na koji je Bekam čestitao Novu godinu svojoj desetogodišnjoj ćerki - poljupcem u usta. Fanovi se rugaju porodici Bekam zbog božićne fotografije

Ređali su se komentari kako to nije prikladno, i da je engleski fudbaler preterao. Inače, poznato je da Bekam ljubi svoju decu u usta od rođenja, a već jednom je bio predmet oštrih kritika zbog fotografije na kojoj ljubi Harper.

To se dogodilo na četvrtfinalu Svetskog prvenstva u fudbalu za žene, 2019. godine, kada se poljubac u usta između tate i ćerke dogodio na tribini, u navijačkom žaru. Engleski fudbaleru braku je sa Viktorijom od 1999. godine, a par ima četvoro dece: sinove Bruklina Josefa, Romea Džejmsa i Kruza Dejvida, i ćerku Harper Seven.

 

 

***

Komentar

***

„poljubac mira“ - „poljubac  poštovanja“ - „ljubavni poljubac“

 

Sad će paljidba na "prvu loptu" po Bekamu. Treba dobro poznavati i psihologiju Homo sapijensa, sociologiju, antropologiju da bi se dekorirao neki "poljubac". Ljudi svet posmatraju iz svog referentnog okvira. Ali nezavisno od referetnog okvira da bi se donosili sudovi potrebne su pravo empirijiske činjenice. Malo podsećanja, na zaboravljeni srednji vek, ne može da škodi. Ljubljenje u usta je „običaj“ nastalo u srednjem veku u Evropi. Nije odmah nastao kao običaj - „ljubavni poljubac“ u današnjem smislu. Prvo je to bio običaj - „poljubac mira“, običaj - „poljubac  poštovanja“ pa tek malo kasnije i običaj „ljubavni poljubac“.  Kada senior prima vazala za ruku, kada mu se ovaj zaklinje na poštovanje i  na veru pojavio se običaj da se ta dva muškarca (ustvari: seniori i vazal) poljube u usta ali to nije bio „ljubavni poljubac“ nego poljubac - „vernosti“. Ta praksa je dugo potrajala, u međuvremenu taj isti vazal se na vernost  počeo zaklinjao i svojoj gospi (budućoj ženi) a kao znak verne ljubavi usledio je - „poljubac u usta“....vremenom to je preraslo samo u  običaj „ljubavni poljubac“ između dva pola (današnja praksa). Javno ljubnjenje muškaraca u usta je isčezlo, ostalo je u tragovima u lopovsko, mafijaškim, bratstvima, a doskora su to činili komunistički rukovodioci iz Istočne Evrope.

 

Zoran Stokić

4.01.2022.

Нема коментара:

Постави коментар