четвртак, 19. октобар 2023.

 

EU traži izveštaj Mete i Tiktoka o tome da li suzbijaju dezinformacije o ratu Izraela i Hamasa

 

SCITECH Autor: Beta 19. okt 202316:34 društvene mreže youtube tiktok facebookShutterstock/Tada Images

 

Evropska unija je od tehnoloških kompanija Meta i Tiktok tražila da izveste kako se pridržavaju novih pravila za suzbijanje dezinformacija na njihovim platformama o ratu Izraela i Hamasa.

Fotografije i video snimci pokolja preplavili su društvene mreže zajedno sa objavama korisnika koji iznose lažne tvrdnje i podmeću lažne video snimke.

Po novim pravilima EU, koja su stupila na snagu u avgustu, najveće tehnološke kompanije imaju dodatne obaveze da spreče širenje nelegalnog sadržaja na njihovim platformama ili će se suočiti sa visokim kaznama.

Evropska komisija je zvanično tražila da kompanije dostave informacije o tome kako se pridržavaju novih pravila, odnosno da ;objasne mere koje su preduzeli da smanje rizik od širenja “ terorističkog i nasilnog sadržaja, govora mržnje i dezinformacija“.

Sve poslednje informacije o ratu Hamasa i Izraela pročitajte u našem blogu uživo.

 

***

Komentar

***

 

Ne znam kako je na tim mrežama ali znam da u SR osim N1 ostali mediji nisu hteli da stave ovaj komentar – kada uklonite činjenice lako je da održavate sterotipe ranga "Protokoli sionskih mudraca" (falsifikat tajne službe carske Rusije 1903.).

Komentar: Kada se NAMERNO zaboravi (prećutkuju delovi) prošlost - jer nije po ukusu jednobožačkih religija; nije po ukusu država nacija i tsl; zaboravi se da su Jevrejima zapravo "svi dužnici". Jevreji ne samo da su bili izloženi  pogromu u Egiptu, Vavilonu, Rimu,..., već se to od doba opata Klinija (1122-1156) nastavilo i u Evropi; to se moglo videti već 1215., kada je hrišćanskim vladarima naloženo da moraju Jevreje obeležavati – KOMADOM CRVENE TKANINE PRIŠIVENE NA KAPUTU (preteča žute zvezde). Oduzeto im je pravo da poseduju zemlju, čak i da budu zemljoradnici, te da budu zanatlije većine zanata. Inkvizicija, lomače, progoni, mržnja...korišćena je svaka prilika da se proglase krivim – KRIVI za: krstaše pohode, pojavu kuge, pojavu tri mala ledena doba... To je izgledalo uglavnom ovako: na Vartolomejevu noć 1349., u Kelnu ljutita rulja ušla je u jevrejsku četvrt i ubila većinu stanovnika... Srednjovekovno hrišćansko društvo je, korak po korak, stvorilo - antijudeizam - u Evropi  koji je od Ernsta Haeckela, 1900.  prerastao u rasizam put ka Aušvicu je bio cementiran. O tome svedoči i Šekspitov "Mletački trgovac" 1600. Nije samo komedija već i sociološka studija koja je pokrenula pitanje antisemitizma. Šekspir je - sintetizovao - odbojne zverske priče o krvoločnim, novcem gladnim i antihrišćanskim Jevrejima koje su beskonačno umnožavane vekovima.

Lihvar Šajlok: "...A zašto? Jer sam Jevrej. Zar Jevrejin nema oči? Zar Jevrejin nema ruke, građu i oblik tela, čula, osećanja i strasti? Zar ne živi od iste hrane, nije li ranjen istim oružjem, zar ne boluje od istih bolesti i ne leči se istim lekovima, nije li mu hladno zimi, a toplo leti kao hrišćanima? ? Kad nas ubodeš, zar ne krvarimo? Kad nas golicaš, zar se ne smejemo? Ako nam daš otrov, nećemo li umreti? Kada nas povrediš, zar ne treba da uzvratimo?"

Zoran Stokić

19.10.2023.

Нема коментара:

Постави коментар