уторак, 10. октобар 2023.

 

Stradalo dete kod Kanjiže, automobil ga udario na pešačkom prelazu

 

VESTI Autor: RTS 10. okt 202312:00 Urgentni centar, hitna pomoć,N1

 

Trogodišnje dete podleglo je povredama zadobijenim kada je na njega na pešačkom prelazu kod Kanjiže naleteo automobil.

U mestu Orom kod Kanjiže oko 8.00 časova putničko vozilo kikindskih registarskih oznaka naletelo je na trogodišnje dete koje se na pešačkom prelazu kretalo biciklom, potvrđeno je RTS-u Policijskoj upravi u Kikindi.

Od povreda zadobijenih u nesreći dete je preminulo u subotičkoj bolnici.

Kako navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti, vozač (29) iz Kikinde će biti priveden u kanjišku policiju i saslušan, nakon čega sledi dalji postupak.

Kako nezvanično saznajemo, dete je bilo u pratnji roditelja.

 

***

Komentar

***

 

O slučaju takođe saznajemo: "Dete je u pratnji svojih roditelja i brata blizanca (inace roditelji su posle vise pokusaja vestackom oplodnjom dobili blizance) prelazili pesacki, isli su u vrtic,...,momak koji je udario dete je vozio sa +80, jer je preticao, em puna linija, em postoji znak za ogranicenje brzine od 30- blizina skole/vrtica!!! - nekada su postojali lezeci policajci u blizini tog pesackog, ali naravno izvadjeni posto tokom zime..."

*

 

Ovo dete nije žrtva samo ovog vozača nego isto tako žrtva naše

neodgovorne elite koja je stasavala od 1945., do danas koja nije umela da - predvidi rast entropije - u našem društvu od 1989, 1990., ako se umesto tranzicije komunizma u građansko društvo - dogode ratovi - koji će sprečiti tranziciju tj. umesto razvoja građanskog društva podsticaće involuciju.

Polovina te elite je očekivala da će ratovi da stvore uspešnu budućnost zemlje (ratom, ej ratom, ćeš stvoriti privredu koja će puniti budzet, ratom, ej ratom, ćeš malograđane da prevedeš u građane i tsl?)

a druga polovina te elite - koja je bila protiv ratova - ostala je zarobljena u svojim pojedinačnim utopijama, nudili su nam promene samo jednog segmenta u Srbiji (u kome su oni radili i živeli) najvno verujući - da je moguće bez kvalitativne sinhrone izmene brojnih odnosa intelektualnih snaga u društvu - učinitii Srbiju normalnim funkcionalnim društvom tj. da je na taj način (asinhron, parcijalni) moguće despotiju prevesti u građansko društvo!

Zorna Stokić

10.10.2023.

Нема коментара:

Постави коментар