уторак, 28. децембар 2021.

 


RTS: Troje mladih poginulo u saobraćajnoj nesreći na putu Šabac-Valjevo

VESTI Autor:RTS28. dec. 202118:46 > 19:2231 komentara


*


Stravična saobraćajka u Novom Pazaru: Poginula četiri mladića u dvadesetim godinama

Sva četvorica muškaraca koji su večeras poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći u Novom Pazaru bili su u dvadesetim godinama, prenose beogradski mediji.

HRONIKA NEDELJA 26.12. 23:50 KOMENTARA: 7


*

 

Pojačana kontrola saobraćajne policije tokom praznika

VESTI Autor:Beta28. dec. 202119:304 komentara Izvor: Ilustracija / MUP Republike Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će tokom novogodišnjih i božićnih praznika biti pojačana policijska kontrola saobraćaja na svim putnim pravcima.

„Upozoravam sve ljude, a posebno mlade, sve vozače i učesnike u saobraćaju da ne konzumiraju alkohol i psihoaktivne supstance, da ne sedaju za volan pijani i drogirani, jer ukoliko to učine mogu da izgube svoj život i ugroze živote drugih“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, a preneo njegov kabinet.

On je dodao da je samo u toku prethodnog vikenda otkriveno oko 13.000 saobraćajnih prekršaja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine.


***

Komentar

***

 

U 48h već 10 poginulih. Parcijana rešenja nisu rešenja, stvar je daleko složenija. Ovde građani i elita misli da se vaspitava "kaznama". Još je Sokrat učio da "lični moral" ne može biti utemeljen na društvenoj kazni, ma kako bila nužna i korisna. Lični moral tiče se "karaktera i celokupne ličnosti" koje deca stiču u primarnim elemntima kulture (tradicija, pogled na svet, norme...) to pak dubinski izgađuje (u sadajstvu sa biološkim predispozicijama) vašu - podsvest, duh, sposobonst intelekta, temperament, dobru volja a to dalje  formira vašu pojačanu svesnost i osetljivost, ljubav prema životu, prostorno/vremenske mreže, operacionalne sposobnosti i tsl. - a sve to zajedno određuje vaše svakodnevne beskonačne "automatske" - "intereakcije" - pa i to kakav će te vozač biti.


Zoran Stokić

28.12.2021.


Нема коментара:

Постави коментар